De ce buget ai nevoie pentru înlocuirea unui dinte 

Simona Costache, luni 07 octombrie 2024 , 10:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cu toții visăm la zâmbetul perfect, însă puțini am fost înzestrați cu unul. Totuși, în ziua de azi există soluții care ne pot ajuta să ajungem la aspectul dorit, iar implantul dentar este o opțiune comună în acest sens. Lipsa unuia sau mai multor dinți poate atrage diferite probleme, motiv pentru care se recomandă alegerea unei soluții de înlocuire. Vezi pretul unui implant dentar la Implant Studio!

Când ai nevoie de un implant dentar

Un implant dentar poate fi necesar dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți din cauza unui accident, unei boli parodontale sau a cariilor extinse. Acesta este recomandat și dacă vrei să eviți problemele asociate cu punțile dentare, în special șlefuirea dinților adiacenți sănătoși sau dacă protezele dentare nu oferă confortul sau stabilitatea dorită. Avantajul principal al implanturilor este că reprezintă o soluție pe termen lung deoarece stimulează osul maxilar și previne pierderea osoasă.

Ce alternative există la implantul dentar

Deși implanturile dentare sunt o soluție excelentă, nu reprezintă singura opțiune disponibilă pentru restaurarea dinților lipsă. Punțile dentare sunt o alternativă mai accesibilă din punct de vedere financiar și presupun crearea unei coroane pentru dinte sau dinții care înconjoară spațiul gol și aplicarea unei punți peste acel spațiu. Protezele parțiale sau complete sunt o altă opțiune, fiind recomandate în cazul în care lipsește un număr mare de dinți. Însă, cu toate că sunt mai puțin costisitoare, protezele pot fi inconfortabile și mai puțin stabile spre deosebire de implanturi.

Cât costă un implant dentar

Prețul unui implant dentar poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv locația clinicii, experiența și calificările specialistului, materialele folosite și complexitatea cazului tău. În general, costul pentru un singur implant poate începe de la aproximativ 400 de euro și crește considerabil în funcție de situație, de exemplu nevoia de adiție de os. Pe lângă implantul propriu-zis, costul total poate include și alte cheltuieli, în special coroana dentară și bontul, care sunt necesare pentru finalizarea tratamentului. Coroana este partea vizibilă care se așază peste implant și poate varia la fel de mult în preț, în funcție de materialul ales (porțelan, zirconiu, etc.).

Cum îngrijești un implant dentar

Îngrijirea corespunzătoare a unui implant dentar este absolut necesară pentru a se prezenta în condiții optime de-a lungul timpului. După aplicarea implantului, trebuie să menții o igienă orală riguroasă pentru a preveni infecțiile și a asigura o vindecare adecvată. Periajul de două ori pe zi cu o periuță de dinți cu peri moi și utilizarea aței dentare special concepute pentru implanturi sunt pași importanți în acest proces. De asemenea, utilizarea apei de gură te ajută să menții curată cavitatea orală.

Contează mult și vizitele periodice la dentist pentru control și curățare profesională deoarece pe această cale medicul poate să monitorizeze sănătatea implantului și a gingiilor și eventual să intervină rapid dacă apar probleme. Se recomandă evitarea obiceiurilor dăunătoare precum fumatul sau consumul excesiv de alcool, cafea sau ceai negru deoarece pot compromite structura implantului.

La cine să apelezi

Dacă ești în căutarea unei soluții de încredere pentru implant dentar la prețuri corecte, Implant Studio este locul potrivit. Aici vei fi întâmpinat de o echipă de specialiști care folosește tehnologie de ultimă generație pentru proceduri precise. Ai certitudinea că ești pe mâini bune și că vei obține zâmbetul mult dorit! Poți face chiar acum o programare pentru a afla părerea specialistului despre situația ta și pentru a găsi împreună cea mai potrivită soluție care să ducă la obținerea rezultatelor pe care ți le dorești!


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Meteorologii Accuweather anunță 13 zile de ninsori în România: Când urmează să vină... Meteorologii Accuweather anunță 13 zile de ninsori în România: Când urmează să vină zăpezile
spotmedia.ro
Știai că problemele financiare pot fi un semn al demenței? Știai că problemele financiare pot fi un semn al demenței?
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si