În România, însă, superstițiile din noaptea de Revelion diferă de la o regiune la alta. La oraș aceste superstiții s-au mai pierdut de-a lungul timpului, dar la sate, oamenii respectă cu strictețe obiceiurile și superstițiile din noaptea de Revelion.

Ce trebuie să faci în noaptea de Revelion dacă vrei să îți meargă bine tot anul?

Se spune că pentru a alunga spiritele rele, noul an trebuie întâmpinat cu zgomot și multă veselie.

În unele regiuni ale țării, oamenii obișnuiesc să țină în buzunar o căpățână de usturoi pentru a se proteja de forțele răului pe tot parcursul anului.

Nici bucatele de pe masa de sărbătoare nu ar trebui alese în mod întâmplător. Se mai spune că în noaptea de Revelion ar trebui consumate preparate din pește, 12 boabe de struguri, iar carnea de pui ar trebui evitată. Se spune că peștele aduce noroc, iar cei care îl consumă în noaptea dintre ani se vor strecura cu mare ușurință printre probleme, în timp ce carnea de pasăre va atrage ghinionul și asta pentru că la fel cum găina obișnuiește să scormonească pământul si îl arunce înapoi, așa va fi alungată și prosperitatea din locuință.

Pentru a avea parte de noroc, prima persoană care intră în casă pe 1 ianuarie trebuie să fie bărbat și să aibă părul brunet.

Pentru a permite anului vechi să iasă din casă și anului nou să intre, toate ușile și ferestrele ar trebui deschise la miezul nopții.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

De ce este bine să ai bani în buzunar în noaptea de Revelion. De unde vine această tradiție?
De ce este bine să ai bani în buzunar în noaptea de Revelion. De unde vine această tradiție?

Citeste si: Destinații exotice pentru Revelion 2021

De ce este bine să ai bani în buzunar în noaptea de Revelion?  

Tradiția spune că cei care își doresc să aibă parte de un an bogat trebuie să aibă în buzunar bani la miezul nopții, să scape de toate datoriile în ultima zi din an, iar în prima zi a anului să nu facă cheltuieli. În plus, pentru ca norocul să fie e partea lor, în prima zi a anului nu ar trebui să ducă gunoiul, tradiția spunând că cel care va face acest lucru va alunga belșugul din casa sa. Boabele de grâu nu ar trebui să le lipsească oamenilor din buzunar în noaptea de Revelion, acestea fiind un simbol al norocului. 

Tot în noaptea de Revelion se spune că fiecare persoană ar trebui să poarte o haină nouă sau roșie. Acest obicei atrage energiile pozitive, potrivit calendarulortodox.ro.

De Revelion și în prima zi a anului nu se doarme și nu se plânge. Se spune că cei care dorm vor fi somnoroși tot anul, iar cei care plâng vor avea parte de supărări și necazuri în anul ce vine.

În schimb, pentru îndrăgostiții care își doresc o relație frumoasă și un viitor împreună, sărutul sub vâsc este foarte important. Cei care fac acest lucru vor avea parte de fericire, dragoste și iubire întreg anul.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune- radioimpuls.ro

Dorințele rostite în noaptea dintre ani, la miezul nopții, au șanse mari să se împlinească, motiv pentru care se spune că este foarte important ca fiecare persoană să își pună o dorință de Revelion.

Citeste si: Sărbători de poveste la Kanal D


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si