Iată ce avantaje îți aduc anvelopele de vară pe timpul sezonului cald și ce se întâmplă dacă le ai pe cele de iarnă.

Anvelopele de vară se opresc mai repede pe suprafețe umede

Se știe clar că anvelopele de de iarnă sunt proiectate să funcționeze bine pe zăpadă, gheață, zloată și ploaie moderată, dar atunci când apar cantități mai mari de apă pe șosea, anvelopele de vară sunt net superioare.

Citeste si: Ce faci dacă se aprinde martorul de monitorizare a presiunii în pneuri și cât de sigur este să mergi cu el așa

Comparativ cu o anvelopă de iarnă uzată, o anvelopă de vară în stare bună de utilizare are o distanță de frânare pe o suprafață umedă de peste 12 metri, la viteza de 80 km/h. Aceasta depășește de două ori lungimea unei mașini. Distanța poate face diferența la o oprire bruscă, pentru evitarea lovirii unui obstacol.

Anvelopele de vară previn acvaplanarea

Acvaplanarea este un fenomen extrem de neplăcut în urma căruia anvelopa pierde contactul cu șoseaua dacă între suprafața șoselei și banda de rulare a anvelopei este prea multă apă. Această situație poate degenera într-un derapaj incontrolabil al vehicului în cauză.

Anvelopele de vară previn fenomenul de acvaplanare[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Anvelopele de iarnă pot fi excelente atunci când vine vorba de planarea pe zloată, însă nu oferă aceeași siguranță precum anvelopele de vară în condiții de ploaie abundentă.

În timpul utilizării anvelopelor de vară, o mașină acvaplanează pe un drum umed la o viteză de peste 80 km/h, în timp ce o mașină prevăzută cu anvelope de iarnă uzate va scăpa de sub control la 60 km/h.

Citeste si: 5 piese auto care pot fi mortale pentru șoferi

Anvelope de vară[Sursa foto: PixaBay]

Condusul este mai confortabil și mai precis cu anvelope de vară

Anvelopele de vară și cele de iarnă sunt extrem de diferite, chiar dacă, la o primă vedere, ar putea părea similare. La anvelopele de iarnă, toate elementele, cum ar fi designul benzii de rulare, și compusul din cauciuc mai moale, au fost create pentru siguranța condusului în perioada rece.

Așadar, alege să folosești anvelope de vară în timpul sezonuluii cald deoarece acestea nu numai că nu vor funcționa bine în timpul verii, dar suprafețele calde ale drumului le vor face să se uzeze mai repede și să-și piardă proprietățile de siguranță pentru iarna următoare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si