Close sidebar
Close sidebar

De ce este pacat sa ai relatii intime in Postul Pastelui. Ce spune biserica despre copilul conceput in aceasta perioada

Preotul si jurnalistul Eugen Tanasescu a explicat de ce este pacat sa ai relatii conjugale in perioada postului.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

“Omul arunca insa roada la o parte, pentru ca omul modern nu mai vrea copilul, ci numai placerea. insa conceperea unui copil in perioada postului inseamna ca nu ai constiinta crestina. Neavand constiinta crestina, spun sfintii parinti ai Bisericii, pui in pericol atat viata ta, cat si a copilului. Nu doar in sens fizic, ci mai grav, ii pui in pericol viata sufleteasca, identitatea, educatia lui, iar toata viata sa va fi bulversata”, spune preotul Tanasescu, potrivit realitatea.net.

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De altfel, cuvantul “pacat”, la origine, inseamna esec, ratacire, lipsa implinirii, venind din grecescul “amartia”.

“Un pacat nu este ceva in sine, este un termen prin comparatie cu tinta care nu a fost atinsa. Cand faci un copil in post este pacat pentru ca este dovada esecului acestei constiinte crestine pe care nu o ai, pentru ca un crestin care nu are aceasta constiinta nu face altceva decat sa transforme toate faptele lui in pacate ”, explica preotul sensul in care trebuie inteles pacatul.



“Daca nu pornesti intarit trupeste la acest drum, degeaba o faci. Postul nu este o detoxifiere alimentara, postul crestin te detoxifica, daca vreti, de cea mai mare toxina, numita pacat ”, avertizeaza preotul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI