Kremlinul a anunțat marți că președintele rus Vladimir Putin va efectua miercuri vizite de lucru în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Citește și: Portavocea lui Vladimir Putin spune că Republica Moldova este „următoarea victimă a războiului"

„Președintele Putin va efectua mâine vizite de lucru în Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un briefing de presă la Moscova.

Oficialul de la Kremlin a adăugat că vizitele în cele două state arabe vor avea loc în aceeași zi.

Potrivit lui Dmitri Peskov, problemele legate de piața petrolului, precum și chestiuni bilaterale și internaționale, vor fi pe agenda vizitei lui Vladimir Putin în regiunea arabă.

Putin și Salman, discuții privind prețul petrolului și războiul din Fîșia Gaza

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a confirmat că liderul de la Kremlin va aborda subiectul producției de petrol la întâlnirile din cele două state arabe.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Știți că aceste discuții sunt purtate în formatul OPEC+, dar, desigur, interacțiunea în acest domeniu este întotdeauna pe ordinea de zi”, a spus Peskov când a fost întrebat dacă subiectul petrolului va fi abordat.

Peskov a adăugat că problemele la nivel bilateral și internațional vor fi discutate și în cadrul discuțiilor din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, indicând că schimburile de opinii vor include și conflictul palestino-israelian.

El a adăugat că, în ciuda acestui fapt, discuțiile se vor concentra în primul rând pe relațiile bilaterale, transmite agenția Anadolu.

Vladimir Putin bin Salman Arabia Saudita

Vladimir Putin, întâlnire cu bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite

[Sursa foto: Twitter]

Prima vizită din ultimii 4 ani pentru Putin în cele două țări arabe 

Vizitele lui Putin vor fi primele din ultimii patru ani în ambele țări din regiunea Golfului.

Peskov a mai anunțat că președintele iranian Ebrahim Raisi va sosi joi la Moscova pentru o vizită oficială și pentru a purta discuții cu Vladimir Putin​​​​​​.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Rusia și Arabia Saudită, de aceeași parte a baricadei în războiul din Israel și Fâșia Gaza

Numărul morţilor creşte din nou în Fâșia Gaza, în ciuda apelurilor internaţionale către forţele israeliene de a limita daunele civile în noua fază a ofensivei lor militare în Gaza.

Au fost înregistrate noi victime după 1 decembrie, când s-a încheiat armistiţiul dintre Tel Aviv și Hamas.

Ministrul sănătăţii din Fâșia Gaza, Mai al-Kaila, a declarat marți într-o conferinţă de presă în oraşul Ramallah din Cisiordania, că peste 15.900 de palestinieni, inclusiv 250 de lucrători în domeniul sănătăţii, au fost ucişi în Gaza de la izbucnirea războiului la 7 octombrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si