Olandezul Joop Visscher a venit în România de mai multe ori în ultimii ani însă niciodată nu s-a cazat la un hotel mare din București. Puțină lume știe că hotelurile ”cu nume” din România dar și lanțurile internaționale care au reprezentanțe în România nu acceptă să cazeze adulți și copii, fără a verifica dacă aceștia sunt rude.

Măsura a început să fie adoptată de hotelierii din România începând cu anul 2016, atunci când au semnat Cpdul de Conduită privind Prevenirea și Protejarea Copiilor de Exploatarea Sexuală în Turism.

Codul de conduită a fost creat în 1996 cu sprijinul Organizației Mondiale a Turismului și implementat începânc cu anul 1998.

17 pedofili străini prinși cu minori ”pe cameră” într-un singur an

România a devenit un important punct de atracție în turismul sexual și o destinație preferată de pedofili încă din anii ’90. În 2016, poliția a interevenit în 17 cazuri de pedofilie în care au fost implicați cetățeni străini care au adus în camerele de hotel copii. După semnarea codului de conduită, angajații sunt instruiți să recunoască semnele unui abuz sexual și să-l raporteze într-un timp scurt autorităților. ”În marile hoteluri nu pot pătrunde. Sheraton, Ambasador, Inter, Lido nu acceptă străini cu copii sau adolescenți în cameră”, a scris jurnalistul Cristian Botez pe contul lui de socializare, conform activenews.ro.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Cumplit! Ce e scris pe crucea Adrianei, fetița de 11 ani ucisă de un olandez în Dâmbovița! Trupul copilei a fost adus ieri acasă

Lucrurile se schimbă atunci când vorbim despre sistemul de tip home-sharing sau de închirierea unor apartamente în regim hotelier. Domeniul nu este foarte clar reglementat iar ”turiștii” cu intenții rele pot închiria apartamente fără a-și face griji că pot fi descoperiți.

Specialiștii susțin că în acest moment există mai mulți indivizi care operează în România fără a-și face probleme că pot fi descoperiți sau că autoritățile știu ceva despre existența lor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si