De ce nu este bine să consumi bere fără alcool înainte să te urci la volan? Explicația unui medic legist: „Poți rămâne fără permis”
Consumul berii fără alcool îi poate lăsa fără permis pe șoferii români. De ce nu este indicat să consumi mai multe beri fără alcool înainte să te urci la volan?
Berea se află în topul preferințelor românilor atunci când vine vorba despre o ocazie mai mult sau mai puțin specială sau despre o zi oarecare. Unele persoane aleg să consume bere fără alcool atunci când știu că urmează să se urce la volan.
Cu toate acestea, berea „fără alcool” poate oricând da un rezultat pozitiv la alcooltest. Deși concentrația de alcool nu este aceeași cu cea pe care o găsim în berea normală, șoferii pot primi amenzi și pot chiar rămâne fără carnet dacă aleg să consume mai multe astfel de beri, iar la scurt timp sunt testați cu
alcooltest.
Consumul berii fără alcool te poate lăsa fără permis
Pentru ca o bere să fie considerată „fără alcool”, ea poate conține cel mult 0,5% alcool. Deși cantitatea de alcool menționată poate părea inofensivă, ea poate fi detectată de etilotest.
Românii care aleg să consume o singură bere fără alcool pot spune că sunt „în siguranță” în cazul în care sunt opriți în trafic și testați.
Totuși, cei care aleg să consume mai multe astfel de beri, trebuie să fie atenți când se urcă la volan, deoarece limita de alcool legală pentru conducere poate fi depășită ușor în acest fel.
„ Nu este niciun pericol pentru copii sau pentru femeile însărcinate, dar dacă un șofer bea mai multe beri și este testat imediat, poate înverzi etilotestul. Sigur, nu poate ajunge peste limita de 0,40%, care reprezintă infracțiune, dar poate rămâne fără permis și se va alege cu o amendă ”, a declara pentru Adevărul, dr.
Cristian Paparău, șeful Serviciului de Medicină Legală Dâmbovița.
Consumul berii fără alcool ajută la un somn mai bun
Hameiul este prezent atât în berea alcoolică, cât și în cea non-alcoolică. Compușii din hamei au un efect sedativ, potrivit dcmedical.ro
Într-un studiu experimental cu asistente medicale stresate la locul de muncă, consumul de bere fără alcool pe timp de seară, pe o perioadă de două săptămâni, le-a îmbunătățit somnul. Cercetătorii menționează că asistentele au adormit mai repede și au fost mai liniștite pe timpul nopții.