Cercetătorii și medicii cunosc proprietățile unice pe care le are mai ales mierea crudă, recomandând folosirea acestui aliment-minune atât ca tratament împotriva anumitor afecțiuni, cât și ca îndulcitor natural, datorită gustului său dulce și aromat.

Din nefericire, de cele mai multe ori, pe rafturile magazinelor întâlnim produse apicole pasteurizate, ale căror proprietăți au fost diminuate. În schimb, mierea în formă pură, nealterată, este mult mai sănătoasă din punct de vedere nutrițional, motiv pentru care este și recomandată de doctori.

Preluând informații din surse sigure și de la cercetătorii care au realizat studii ample în acest sens, vom discuta în continuare despre motivele pentru care ar trebui să mâncăm mai des miere crudă.

Mierea crudă – proprietăți și beneficii pentru organism

Ce este mierea crudă originală? Este un îndulcitor natural, compus în mare parte din: glucide, apă, vitamina C, proteine, un complex de vitamine B, enzime, antioxidanți, acid folic, substanțe minerale și antibiotice naturale, fiecare dintre acestea fiind benefice în tratarea anumitor afecțiuni și în reglarea anumitor funcții ale organismului.

Experimentele și studiile asupra mierii au arătat că mierea crudă este antiseptică, antimicrobiană, antipiretică, antiinflamatoare, sedativă, laxativă, antianemică și antioxidantă. Mierea hidratează, curăță și grăbește vindecarea, fiind adecvată pentru toate tipurile de piele. De asemenea, este ușor digerabilă și stimulează imunitatea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Un lucru mai puțin cunoscut despre mierea crudă ecologică este acela că reprezintă un remediu eficient pentru tuse și durerile în gât. Pentru diminuarea intensității acestor afecțiuni, mierea se poate administra ca atare (nu mai mult de două lingurițe o dată) sau se poate adăuga în ceai, împreună cu câteva picături de zeamă de lămâie.

În privința proprietăților antibacteriene naturale, efectele sale asupra vindecării rănilor au fost bine cercetate.

Astfel, mierea este folosită în tratarea anumitor afecțiuni cutanate, aceasta fiind capabilă să țină la distanță bacteriile care ar putea produce infecții. De altfel, nu degeaba este utilizată ca ingredient activ în produsele de îngrijire a corpului și a tenului. În acest din urmă caz, se recomandă mierea crudă ecologică, în cea mai pură formă a sa, și asta deoarece se știe că pielea de la nivelul feței prezintă o sensibilitate mai mare, comparativ cu cea din alte zone ale corpului.

Republica BIO – miere crudă certificată ecologic

Magazinul online Republica BIO comercializează doar produse ecologice și naturale, cu certificare din partea Organismelor Certificatoare Europene de încredere. De aceea, orice produs achiziționat de pe site-ul său poate fi consumat sau folosit cu toată încrederea.

Despre mierea crudă disponibilă în oferta Republica BIO trebuie să spunem că se găsește într-o mare varietate de sortimente (de la variantele clasice de tei și salcâm până la cele mai deosebite arome de flori de munte, de cireș și chiar de zmeură) și că este certificată și testată împotriva conținutului de pesticide, antibiotice și metale grele, analize efectuate în laboratoarele Wessling din Ungaria. De asemenea, mierea ecologică Republica BIO este testată și certificată împotriva zahărului adăugat și al adaosurilor de falsificare folosite astăzi pentru falsificarea mierii, verificări realizate de către Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură din România.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Toate produsele de acest tip comercializate pe republicabio.ro au o aromă delicată, distinctă, fiind 100% românești, 100% naturale, realizate din polenul cules de albine, de pe câmpiile și dealurile din regiunea Transilvaniei. Dacă vrei să afli mai multe despre aceste sortimente și prețul de achiziție, vizitează site-ul amintit.

acid


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si