Credinciosii sunt convinsi ca moastele Sfintei Filofteia au puteri miraculoase si ii vindeca de boli. Mii de persoane au asteptat toata noaptea sa se inchine la racla sfanta, pelerinii au sosit inca de ieri din toata tara.
Pelerinii cred in puterile tamaduitoare ale Sfintei Filofteia, singurul copil sfant din tara noastra.

Racla cu moastele a fost ieri scoasa din biserica
Racla cu moastele a fost ieri scoasa din biserica

Sfanta a trait in secolul al XIII-lea, in cetatea Tarnovo, la sud de Dunare.
A ramas orfana de mama si a fost maltratata de tatal ei si de mama vitrega pentru ca era milostiva si impartea hrana saracilor. A murit la 12 ani, dupa ce a fost grav ranita de tatal sau.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La Manastirea Curtea de Arges, moastele Sfintei Filofteia sunt intregi, intr-o racla de argint aurit. Credinciosii spun ca exista un blestem prin care sunt blestemati cei care ar indrazni sa instraineze fragmente din Sfintele Moaste.
Sfanta este considerata ocrotitoarea copiilor si a tinerilor, si in special a fetelor, pe care le ajuta sa se casatoreasca si sa aiba o viata linistita. Se spune ca femeile care nu pot avea copii, dar se roaga la Sfanta Filofteia vor ramane insarcinate in scurt timp.

Batranii satelor in aceasta zi nu e bine sa folosim cutitul. Painea se rupe cu mana, pentru a avea spor si sanatate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si