Close sidebar
Close sidebar

De ce se sinucid tot mai mulți români infectați cu COVID

O nouă situație șocantă în România: un bărbat infectat cu Covid 19 s-a spânzurat într-un salon al secției ATI de la Spitalul Județean din Galați. Este al cincilea caz de acest fel din țara noastră din ultimele săptămâni. Potrivit unui studiu recent, Studiu: un număr mare dintre pacienţii cu Covid-19 dezvoltă tulburări psihice în primele 90 de zile după infectare, cel mai frecvent simptom fiind depresia.

Razvan Ilie,

În România au fost înregistrate mai multe cazuri de sinucidere a unor pacienți confirmați cu coronavirus. Depresia este una dintre afecțiunile asociate COVID-19

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Tragedia s-a produs joi în spațiile destinate bolnavilor de Covid 19 din spitalul din Galați. Bărbatul de 68 de ani a fost găsit spânzurat în salon, iar cadrele medicale care au făcut manevre de resuscitare timp de 100 de minute, dar nu au reușit să-l salveze.

Citeste si: Record de decese în 24 de ore în țara îngenuncheată de COVID

Polițiștii fac cercetări într-un dosar penal de ucidere din culpă. „Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost la ora 6.10, a venit de la secția ATI. Medicul de gardă de la Secția reanimare a Spitalului Județean a anunțat că un bărbat de 68 de ani, pacient al secției, a fost găsit spânzurat. S-au făcut manevre de resuscitare, dar fără succes. Polițiștii au mers la fața locului, s-au făcut primele verificări și s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

Serie de sinucideri ale pacienților cu coronavirus

În România au fost înregistrate mai multe cazuri de acest fel. Sâmbăta trecută, o pacientă de 55 de ani cu COVID-19 s-a sinucis într-o baie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, situată la etajul al patrulea, unde se află internați bolnavii infectați cu noul coronavirus.

În luna octombrie, un pacient internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, confirmat cu noul coronavirus, s-a sinucis, fiind al doilea caz de sinucidere a unui bolnav cu Covid-19 din județ.

De asemenea, un pacient aflat internat la etajul sase al Spitalului de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" din Iași s-a sinucis în septembrie, aruncându-se în gol de la geamul salonului unde era internat.

Act de sinucidere la Institutul Matei Balș din Capitală! Un pacient s-a aruncat de la etajul 2

Un pacient infectat cu virusul SARS Cov 2, care era internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, s-a aruncat pe geam de la etajul 2 al clădirii în ziua de 23 octombrie.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Floreasca, unde medicii nu au reușit să-l resusciteze.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș (INBIMB) a transmis un comunicat de presă prin care tranmite informații despre incidentul produs
”Conducerea INBIMB anunță apariția unui incident regretabil, tradus prin defenestrarea unui pacient, în vârstă de 51 ani, internat cu COVID- 19, dintr-un salon aflat într-una din clădirile Institutului, de la etajul 2 al acesteia. S-a trecut imediat la asistarea pacientului, în vederea asigurării funcțiilor vitale, cu suport maximal, după care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență București.Colectivul de la INBIMB este devastat emoțional în acest moment și atrage atenția asupra sindroamelor de depresie asociate COVID 19. Au fost anunțate autoritățile și evenimentul a fost înregistrat pe site-ul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS)”, transmite printr-un comunicat, Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Un ambulanțier cu COVID s-a sinucis

Un ambulanţier cu experienţă, depistat pozitiv cu noul coronavirus, si-a pus capăt zilelor în data de 19 octombrie, în salonul în care era internat, din cauză că și-a contaminat familia.

Marian Nedeluș lucra de 10 ani ca ambulanţier in cadrul centrului de dializă din Alexandria. Iar semnele bolii s-au arătat sâmbătă- când a ajuns la spital. După un set de investigații- medicii i-au spus că suferă de o formă ușoară de covid 19. A rămas totuși internat peste noapte- dar a doua zi a cerut să fie lăsat acasă. Nu a apucat să plece. Speriat că ar fi putut da virusul mai departe celor din familie- bărbatul a recurs la un gest extrem.

"Atunci ceruse sa fie externat. Colegele mele s-au dus să ii faca declaratia sa poata parasi spitalul. Nu ne-a comunicat nimic de genul asta, nu a spus nimic nimanui daca are vreun regret", spun medicii.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Apropiații nu înțeleg de ce s-a sinucis ambulanțierul cu COVID. "Am vorbit cu el chiar inainte de accident. Mi-a spus că e bine! Ca e bine! Am aflat si de la asistente ca nu avea o forma grava de coronavirus, deci nu avea de ce sa faca asa ceva. A făcut-o din depresie. Din depresie!", spune soția. Atât vecinii cât și cei cu care a lucrat atâta vreme sunt șocați.

Studiu: 20% dintre pacienţii cu Covid-19 dezvoltă tulburări psihice în primele 90 de zile după infectare

Mulţi supravieţuitori ai maladiei Covid-19 prezintă cel mai probabil un risc sporit de a dezvolta o afecţiune mentală, au anunţat autorii unui studiu amplu, care au descoperit că 20% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus sunt apoi diagnosticate şi cu tulburări psihice în primele 90 de zile după infectare.

Anxietatea, depresia şi insomnia sunt afecţiunile cele mai frecvent întâlnite în rândul pacienţilor care s-au vindecat de Covid-19 şi care au dezvoltat tulburări de sănătate mentală. Cercetătorii de la Universitatea Oxford au descoperit totodată şi riscuri sporite de demenţă, o boală care afectează capacitatea cerebrală.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI