De ce specia de rechin Mako este atât de violentă? O româncă și o australiancă au fost ucise de rechini în stațiunea Sahl Hasheesh din Egipt de la Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada. Anunțul a venit duminică din partea Ministerului Mediului din Egipt.

rechini specia mako

Românca ar fi fost dată dispărută de la hotel cu două zile înainte de atac.

Trupul neînsuflețit al româncei a fost găsit în larg. Este vorba despre  o româncă din Suceava, Roxana Donisan, în vârstă de 40 de ani, funcționară la Direcția de Finanțe. Femeia cumpărase două sejururi în Egipt, pentru o vacanță mai lungă, potrivit Monitorului de Suceava. 

Citeste si: Cât de dese sunt atacurile rechinilor în Egipt

Moartea celor două femei a ridicat bilanțul deceselor cauzate de rechini în Marea Roșie la 5, început cu 2010 până în prezent. În aceeași perioadă, șase oameni au fost mutilați de rechini în Egipt, transmite BBC.

Rechinii Mako: de ce sunt o specie violentă?

Rechinii Mako care fac parte din genul Isurus sunt o specie rapidă, activă, ce au o potențială ridicată în ceea ce privește pericolul din familia de rechini  Lamnidae

, aceeași familie care include și marele rechin alb( Carcharodon carcharias ). 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Rechinii mako din specia Isurus oxyrinchus trăiesc în mările tropicale și temperate, în timp ce rechinii Mako din specia I. paucus  sunt găsiți în toate mările tropicale din lume.

Citeste si: Românca ucisă de rechin în Egipt ar putea fi repatriată în următoarele zile

rechini specia mako

Rechinii mako sau rechini cu nas ascuțit, așa cum mai sunt numiți sunt svelți, au un bot ascuțit și coada în formă de semilună, dinți lungi și subțiri.

Cei mai mari pot atinge 500 de kilograme și o lungime de 4,5 metri. Rechinii Mako sunt căutați pentru abilități și săriturile repetate pe le pot face în apă. 

Scafandrii spun că poți da seama dacă un rechin te-a luat în vizor drept pradă în momentul în care începe să înoate într-un tipar asemănător cifrei „8” și dacă se apropie vine cu gura deschisă. Cu toate acestea, un astfel de comportament ar fi un semn clar de pericol, chiar și pentru scafandrii amatori, scrie descoperă.ro.

Specialiștii compară rechinul Mako cu un ghepard din punct de vedere al vitezei, poate atinge peste 96 de kilometri la oră, aproape de viteza maximă a ghepardului. 

Citeste si: Povestea româncei ucisă de rechini


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si