Navalnicul Dan Diaconescu tace de doua luni, cu toate ca sustinatorii lui asteptau ca acesta sa iasa in fata si sa reclame nedreptatile care i s-au facut atunci cand a fost incatusat. De ce tace Dan Diaconescu? Pentru ca are in continuare probleme in justitie.

Dan Diaconescu este eliberat conditionat, ceea ce inseamna ca orice greseala il poate costa libertatea. Problema este ca in aceste zile, Dan Diaconescu se confrunta cu o problema cat se poate de serioasa.

El este acuzat de frauda de o banca de la care a imprumutat 5.000.000 euro.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

In 2009, Dan Diaconescu a cumparat un teren in Bucuresti cu 5.000.000 euro, bani pe care i-a imprumutat de la o banca din Capitala. Pentru a obtine creditul, el a garantat cu mai multe imobile pe care la vremea respectiva le detinea.

In 2013, cand Diaconescu intarziase deja prea mult cu ratele, banca a cerut executarea silita a acestuia, insa a constatat ca omul de televiziune vanduse aproape toate imobilele. Mai mult, reprezentantii institutiei au constatat ca ambele bilete la ordin, cu care Diaconescu garantase suplimentar, erau fara acoperire.

 

A garantat cu bilete la ordin fara acoperire

O alta problema a aparut in momentul in care s-a constatat ca sumele pe care Diaconescu se presupunea ca le detinea din vanzarea imobilelor lipseau cu desavarsire.

Atunci a aparut ipoteza ca Diaconescu a pacalit banca si ca vanzarile au fost fictive.

Banca s-a adresat justitiei, iar in majoritatea cazurilor, judecatorii i-a dat dreptate. Mai multe contracte de vanzare-cumparare realizate intre Dan Diaconescu si mai multi apropiati au fost anulate, astfel incat banca sa poata executa bunurile din patrimoniul lui Diaconescu.

In prezent, procedura este in plina desfasurare si cel mai probabil, pana cand aceasta nu se va incheia, Dan Diaconescu va ramane „la cutie”, fiind constient ca orice incercare de a iesi in fata, in acest moment, il poate transforma intr-o tinta pentru autoritati.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si