De ce trebuie să ții cont cont atunci când amenajezi o baie de dimensiuni mari
Atunci când te bucuri de luxul unui spațiu mare în baie ar trebui să acorzi o atenție deosebită acestui loc. Timpul petrecut aici este foarte valoros, personal și intim. Dușul de dimineață te trezește, iar baia caldă de seară te ajută să te relaxezi și, mai târziu, să te odihnești.
O baie este un loc multifuncțional, așa că amenajarea acesteia trebuie planificată în cel mai mic detaliu. De asemenea, aceasta trebuie să aibă un efect pozitiv asupra ta și să fie în armonie cu ritmul tău de viață.
Cum amenajezi o baie mare?
În primul rând, trebuie să iei în considerare faptul că baia face parte dintr-un întreg – un apartament sau o casă – așa că stilul ei ar trebui să fie în concordanță cu stilul de amenajare al întregii locuințe.
Un spațiu mare implică o atenție pe măsură. Chiar dacă vorbim de o suprafață extinsă, nu poți permite să fie supraîncărcată cu obiecte, culori și decorațiuni, pentru a nu crea un efect copleșitor.
Iată mai jos câteva sfaturi de amenajare pentru băile mari, în conformitate cu ultimele tendințe!
1. Zero dileme, confort maxim- Când dispui de un spațiu mare în baie, nu trebuie să alegi între o cadă și o cabină de duș.
Le poți avea pe ambele – o cadă impunătoare freestanding și o cabină de duș walk-in modernă. De asemenea, poți instala și un lavoar dublu pentru a ușura activitățile de dimineață, mai ales dacă vorbim despre o familie numeroasă. Ai spațiu suficient și pentru un vas wc suspendat, alături de un bideu util.
2. Conferă multifuncționalitate- În unele băi spațioase contemporane poți merge pe un design mult mai elaborat decât într-o baie tipică – le poți conferi aspectul unor camere de zi confortabile, adesea cu un mobilier tipic pentru living: comode, fotolii sau scaune.
Această abordare a designului băii devine din ce în ce mai populară – transformarea într-un loc de odihnă, de machiat sau chiar de dressing. Această variantă are multe avantaje – mai multe activități interconectate se pot desfășura într-un singur loc. Este nevoie însă de o atenție deosebită la detalii pentru un rezultat armonios.
3. Adaugă obiecte, accesorii și decorațiuni în culori expresive-
Nuanțele de alb și gri sunt la modă atunci când vorbim despre placarea ceramică a băii. Acest cadru neutru poate fi îmbogățit însă cu un accent de culoare distinct, pentru a conferi băii un caracter unic și expresiv. Te poți folosi de anumite decorațiuni delicate (prosoape, vaze, plante, sculpturi) sau de accesorii de baie în diverse nuanțe. De asemenea, obiectele sanitare colorate vor avea un impact puternic în orice spațiu de dimensiuni mari.
Culorile au puteri magice – însuflețesc orice baie, iar cele strălucitoare conferă un efect dinamic într-un interior ordonat.
4. Baia ta – stilul tău-
Baia nu trebuie să fie întotdeauna realizată după un tipar clasic, cu atât mai mult dacă spațiul îți oferă o libertate de amenajare adaptată nevoilor tale și care să reflecte stilul tău. Preferi minimalismul și elementele moderne sau, dimpotrivă, îți plac interioarele vintage, pline de farmec? Oferă băii stilul și caracterul tău – de la detalii fine până la pereți și podele placate corespunzător.
Așadar, dacă vei analiza în profunzime modalitățile de amenajare funcționale și estetice din baia ta mare, te vei putea bucura de un spațiu frumos și confortabil pentru o lungă perioadă de timp.