Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, marţi, la Palatul Cotroceni, pe secretarul de stat american Antony Blinken.

Citește și: Șeful NATO sosește în România

Vizita lui Blinken vine în contextul în care Capitala României găzduiește timp de  trei zile liderii Alianţei Nord Atlantice, inclusiv secretarul general NATO Jens Stoltenberg și miniștri de Externe din alianță.

Citește și: Miniștrii de externe din țările NATO vin luni la București. Jens Stoltenberg, întâlnire cu Iohannis

Ambasada SUA de la București a confirmat luni că secretarul de stat Antony J. Blinken se va afla în România, în perioada 28- 30 noiembrie, pentru a participa la Reuniunea miniștrilor de externe ai NATO.

Antony Blinken, primit la Cotroceni

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea dintre Antony Blinken și Klaus Iohannis este programată pentru marți la ora 10,30.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Conform presidency.ro, oficialul american va avea consultări politice, marţi, şi cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. 

Citește și: Prima discuție între Serghei Lavrov și Antony Blinken de la izbucnirea războiului din Ucraina

Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat că secretarul de stat Antony Blinken se va afla în România, în perioada 28- 30 noiembrie, pentru a participa la Reuniunea miniştrilor de externe ai NATO.

De asemenea, secretarul de stat Antony Blinken şi prim-ministrul român Nicolae Ciucă vor vizita expoziţia "Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic", un eseu fotografic, tematic, care explorează relaţiile diplomatice, de securitate, economice şi culturale dintre poporul român şi cel american.

Ce teme va discuta Antony Blinken la București

Potrivit ambasadei SUA, reuniunea de la București se va concentra pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei, punerea în aplicare a noului concept strategic al NATO, securitatea energetică, protecția infrastructurii critice.

Un alt subiect important va avea în centru eforturile NATO de a construi capacitatea și de a consolida reziliența în Republica Moldova, Georgia și Bosnia și Herțegovina.

Antony Blinken, cică de lucru cu Kuleba la București

Secretarul de stat american va participa și la o cină de lucru împreună cu ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba.

sua ucraina blinken

Întâlnire de lucru între SUA și Ucraina

[Sursa foto: Twitter]

Antony Blinken a anunțat recent că Statele Unite vor furniza Ucrainei un nou ajutor militar, în valoare de circa 400 de milioane de dolari, „pentru a o sprijini să se apere în faţa atacurilor fără oprire” ale Rusiei.

Oficialul american a precizat că noul pachet de ajutor militar cuprinde „arme suplimentare, muniţii şi echipamente de apărare antiaeriană”, iar acestea vor proveni din stocurile armatei SUA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si