Odata cu cresterea salariului minim pe economie cu 200 de lei, punctul de amenda va creste si el de la 125 de lei cum este in prezent pana la 1745. Astfel amenda minima va fi de 290 de lei, iar cea mai mare 14.500 de lei, informeaza Profit.ro.

Pentru sanctiunile de clasa I sunt aplicate 2 sau 3 puncte de amenda. Acestea se dau pentru: nerespectarea obligatiei de semnalizare a manevrei de schimbare a directiei de mers, lasarea libera in timpul conducerii a volanului, nerespectarea semnificatiei culorii galbene a semaforului, conducerea unui vehicul ale carui placute cu

numarul de inmatriculare sau de inregistrare sunt deteriorate, murdare ori acoperite cu gheata sau zapada, relateaza ziare.com.

Citeste si: RCA se modifica din nou. Milioane de soferi fara daune sunt afectati

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

4 sau 5 puncte de amenda se dau pentru sanctiunile de clasa II, asa cum sunt nerespectarea semnalelor politistilor de frontiera, nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonora de catre conducatorii de vehicule sau nerespectarea semnificatiei indicatoarelor si marcajelor.

Urmatoarea clasa de sanctiuni, III, vine cu 6- 8 puncte de amenda, aici fiind incadrate fapte precum conducerea unui autovehicul cu permis de conducere a carui valabilitate a expirat, neindeplinirea obligatiilor de preschimbare a certificatului de inmatriculare sau de inregistrare a autovehiculului.

Sanctiunile din categoria IV, pentru care se dau 9- 20 de puncte de amenda, sunt conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al carui termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat, in timp ce pentru s anctiunile din categoria V se dau 21 -100 de puncte, insa ecestea sunt valabile doar pentru persoane juridice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si