Odata cu cresterea salariului minim pe economie cu 200 de lei, punctul de amenda va creste si el de la 125 de lei cum este in prezent pana la 1745. Astfel amenda minima va fi de 290 de lei, iar cea mai mare 14.500 de lei, informeaza Profit.ro.
Pentru sanctiunile de clasa I sunt aplicate 2 sau 3 puncte de amenda. Acestea se dau pentru: nerespectarea obligatiei de semnalizare a manevrei de schimbare a directiei de mers, lasarea libera in timpul conducerii a volanului, nerespectarea semnificatiei culorii galbene a semaforului, conducerea unui vehicul ale carui placute cu
Citeste si: RCA se modifica din nou. Milioane de soferi fara daune sunt afectati
4 sau 5 puncte de amenda se dau pentru sanctiunile de clasa II, asa cum sunt nerespectarea semnalelor politistilor de frontiera, nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonora de catre conducatorii de vehicule sau nerespectarea semnificatiei indicatoarelor si marcajelor.
Urmatoarea clasa de sanctiuni, III, vine cu 6- 8 puncte de amenda, aici fiind incadrate fapte precum conducerea unui autovehicul cu permis de conducere a carui valabilitate a expirat, neindeplinirea obligatiilor de preschimbare a certificatului de inmatriculare sau de inregistrare a autovehiculului.
Sanctiunile din categoria IV, pentru care se dau 9- 20 de puncte de amenda, sunt conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al carui termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat, in timp ce pentru s