Close sidebar
Close sidebar

De la 1 iulie vaccinarea se va face exclusiv la medicul de familie. Ce prevede proiectul de Ordonanță de Urgență

Toate centrele de vaccinare împotriva COVID-19 din afara spitalelor urmează să fie închise în următoarele 30 de zile, prevede un proiect de Ordonanță de Urgență aflat pe agenda ședinței de Guvern de astăzi.

Diana Bostan,

Campanie vaccinare Covid-19

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Începând cu data de 1 iulie, vaccinarea împotriva COVID-19 se va putea face exclusiv în cabinetele medicilor de familie.

Citeste si: Peste 4.500 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore

De la 1 iulie vaccinarea se va face exclusiv la medicul de familie

 

 

Începând cu data de 1 iulie 2022 activitatea de vaccinare împotriva COVID 19 se realizează exclusiv prin cabinetele de asistenţă medicală primară organizate conform prevederilor OUG 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, republicată, în cadrul programului naţional de vaccinare derulat de Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: VIDEO- Noua tulpină Deltacron ia proporții în Europa. Avertismentul medicilor: „Formele sunt severe”/Revin restricțiile în România?

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

 

Astfel centrele de vaccinare împotriva COVID-19 organizate în alte locaţii decât cele din cadrul unităţilor sanitare, care și-au încetat activitatea sunt nevoite să transmită toate documentele aferente desfășurării activității de vaccinare.

Tariful pentru administrarea vaccinului de către medicii de familie se stabilește potrivit unor norme

 

Tot începând cu data de 1 iulie 2022 din bugetul Ministerului Sănătății seva asigura și finanțarea activității de vaccinare, dar și sumele necesare achitării obligațiilor de plată înregistrate pentru activitatea de vaccinare defășurată anterior în cadrul centrelor din unitățile sanitare și în

cadrul cabinetelor de asistență medicală primară, care se asigură prin transferuri de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătății către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Citeste si: VIDEO| Chiar dacă mai este o lună până la sărbătorile de Paște, am început să ne facem deja planuri de vacanţă

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI