„Orfelinatul a fost o experienţa care m-a schimbat pentru totdeauna. Modul meu de gandire este altfel. Eu stiu ca nu pot renunţa la lupta orice ar fi. Cred ca nu am plecat in viaţa cu acelasi start ca un copil crescut si ingrijit de familie, dar astazi stiu ca acolo am devenit mai puternic. Am invaţat ca a fi un om bun este o alegere, pentru ca doar asa poţi face ceva in viaţa”, spune sportivul Ciprian Balanescu pentru gandul.info.

Nu a pierdut legatura cu ceilalti frati. Merga acasa o data la doua saptamani. Ciprian a povestit ca a invatat sa inoate dintr-o intamplare: "Eram langa raul Timis cu unchiul meu. Cred ca aveam 9 ani. Din greseala, i-am blocat unchiului meu usile la masina, iar cheia a ramas pe dinauntru, avea o Dacie. Dupa ce s-a terminat totul, m-a luat si m-a aruncat in apa si mi-a zis: Inoata acum! Si asa am invaţat. Isi imagina ca nu stiam sa inot si a fost mereu langa mine. Copilul de atunci s-a descurcat foarte bine. Nu mi-a fost frica”, spune astazi Ciprian.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Si primele lucruri le-a primit tot de la altii: bicicleta de la profesorul lui, o pereche de adidasi de la un francez care l-a vazut descult. La 16 ani s-a angajat si muncea din greu la o brutarie: „Imi amintesc ca din primul salariu mi-am luat o cutie cu batoane din ciocolata, erau 33 de bucaţi, dar in doua zile le-am terminat".

La 17 ani insa a avut parte de o experienta nefericita.

"Am cazut cu bicicleta si mi-am rupt ligamentele. Dupa operaţie, medicul mi-a spus ca nu o sa mai fac sport niciodata. Eram un copil, am inceput sa plang, era ca si cum cineva mi-ar fi luat jucaria preferata. La doua zile dupa ce am iesit din spital, pedalam pe bicicleta, doar cu piciorul sanatos. Trei luni mai tarziu am participat la un concurs de triatlon si am castigat, desi luasem startul alaturi de sportivi din lotul naţional”, povesteste Ciprian Balanescu. Tot atunci a fost luat la Clubul Steaua.

Ciprian Balanescu e unul dintre oamenii care nu renunta niciodata si care poate sa duca mult. Este de 12 ani campion la triatlon, insa chiar si asa, castigurile lui nu sunt foarte mari.

"Federaţia nu ne susţine in niciun fel. Ai nevoie de cazare, de echipament, iar toate astea costa. In iarna am fost in Portugalia. Am stat doua luni si am cheltuit aproape 4.000 de euro. Medaliile naţionale nu se mai platesc, nici de club, nici de minister. Sunt cursele private, unde premiile au scazut, iar taxele au crescut. Anul trecut puteai sa castigi 1.000 de euro, anul asta poţi sa obţii 475 de euro. Intr-un Campionat european, premiul pentru locul l se duce undeva la 1.800 de euro. In Campionatul Mondial la 8.700 de euro”, marturiseste Ciprian Balanescu.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si