Close sidebar
Close sidebar

De la inceputul anului, Nuclearelectrica a strans pierderi de 38 de milioane de lei

Nuclearelectrica a inregistrat pierderi majore in prima jumatate a anului.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

Societatea Naţională Nuclearelectrica a raportat o pierdere netă de 37,83 milioane de lei după primele şase luni ale acestui an, în condiţiile în care prelungirea duratei opririi planificate a Unităţii 1 Cernavodă a generat o scădere de 9% a veniturilor din vânzările de energie, noteaza capital.ro.


Anul trecut în aceeaşi perioadă, compania raporta un profit net de 2,9 milioane de lei. Potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, remis vineri, veniturile din vânzarea energiei au scăzut cu 9% în principal pe fondul extinderii opririi planificate a Unităţii 1 CNE Cernavodă din trimestrul II 2016, oprire care a avut o durată efectivă de 51 zile faţă de durata aproximativă normală de 30 de zile, fapt ce a determinat scăderea cantităţii de energie vândută cu 7,09% (aproximativ 367 GWh). Oprirea planificată din 2016 a avut o durată dublă comparativ cu cea din anul 2015 care a durat doar 24,8 zile, potrivit Revistei Capital.

Citeste si: Un nou cutremur în această dimineață, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI