Parintele a povestit pentru Doxologia ca, atunci cand era liceean, a trait o minune care l-a convins ca viitorul lui este in Biserica. Petru ‒ asa cum il chema inainte de calugarie, era intr-o duminica, la slujba, in biserica, langa strana celor ce cantau. A simtit deodata o bucurie inundandu-i intreaga fiinta. Imbracat ca un rapper, in pantaloni largi si o geaca stralucitoare, Petru a inceput sa planga, iar lacrimile ii siroiau pe obraji, fara sa si le poata stapani.

Şi, ca la un semn, in acel moment, oamenii din jur incepusera sa-l incarce cu daruri. Cozonac, fructe, sacose peste sacose ii erau puse in brate si ingramadite in jurul sau.  Parintele crede ca bucuria lui i-a indemnat si pe ceilalti sa-si deschida sufletele.

 

Parintel Pavel de la Manastirea Tazlau (foto: Formula AS)

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Parintele Pavel a mai povestit ca imediat dupa bacalaureat, a fugit de acasa la un schit. Insa si-a dat seama mai tarziu ca nu astfel se pleaca la manastire. Parintii speriati l-au cautat peste tot si l-au gasit dupa doua luni.

Si l-au convins sa se duca la facultate, insa cu promisiunea cu dupa, daca asta isi va dori, sa se intoarca in manastire.
La Manastirea Tazlau a ajuns cautand mormantul strabunicului sau, care a fost preot paroh aici. A plecat de acasa pentru trei zile, dar nu s-a mai intors. Mama simtise acest lucru si, la despartire, l-a sarutat pe frunte si i-a dat binecuvantarea!

“Cand am ajuns la Tazlau, am stat cuminte intr-un colt, cum spunea un parinte ca este bine, dar dintr-o data a trebuit sa nu mai stau intr-un colt, ci sa fiu in toata manastirea. Peste tot. E foarte mare diferenta. Cu fiecare zi care trece se lasa tot mai greu. Suntem nu vietuitori, ci supravietuitori, aici, la Tazlau”, spunea Parintele Pavel.
Calugarul este acum ascultatorul tuturor celor care vin in manastire, e ghid, munceste cu tractorul in gradina, la bucatarie, in atelierul de pictura si sculptura, iar credinciosii vin cu drag la el. 
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si