Close sidebar
Close sidebar

De la Vadim la Preafericitul Daniel! Povestea preotului-parlamentar care a fost reprimit in Biserica desi avea o condamnare penala!

Biserica Ortodoxa Romana l-a exclus din randurile ei pe Cristian Pomohaci, insa l-a reprimit pe un fost senator condamnat penal, recasatorit si banuit de colaborare cu Securitatea.

Radu Constantin,


DISTRIBUIE
acest articol

Ioan Aurel Rus a fost caterisit in 2004, pentru ca a nesocotit o hotarare a sinodului care le interzice preotilor sa candideze pentru o functie publica. La acea ora, preotul bistritean avea deja la activ un mandat de senator si spera sa obtina unul de deputat din partea PRM. Ceea ce s-a si intamplat, el ramanand in Parlament pana in 2008.

In acelasi an, el a fost trimis in judecata pentru constituirea unui grup infractional, pentru care a si fost condamnat definitiv, cu suspendare, in 2013. Motivul: s-ar fi folosit de functia de demnitar pentru a trece fraudulos granita doua persoane. Paradoxal, tot in 2013, i se ridica caterisirea si devine preot misionar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului la Nuseni.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Intre timp, Ioan Aurel Rus ajungea in presa cu un dosar de colaborator al Securitatii de pe vremea comunistilor. In 2015, Gazeta de Bistrita nota ca Ioan Aurel Rus s-a recasatorit cu o asistenta de la Spitalul Orasenesc Beclean, cu toate ca acest lucru incalca o alta hotarare a Sinodului.

Spre comparatie, Cristian Pomohaci, desi a fost subiectul unui scandal mediatic fara precedent, a fost caterisit fara sa aiba la activ vreo condamnare penala. Singurele lui pacate „dovedite” au fost acelea ca i-a placut sa cante, sa „ghiceasca” destinul oamenilor si ca a divortat de sotie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI