Autorităţile sanitare au anunţat că au depus această cerere de urgenţă marţi, la Înalta Curte de Justiţie din Auckland, Noua Zeelandă.
Bebeluşul de patru luni, a cărui identitate este secretă, suferă, conform mamei lui, de stenoză de valvă pulmonară, o problemă cardiacă ce necesită o intervenţie chirurgicală.
Părinții nu vor donatori vaccinați împotriva Covid-19
Pentru această intervenție, bebelușul are nevoie de transfuzie de sânge.
De nedescris este faptul că părinţii cer ca sângele care ar putea să-i fie transferat copilului să provină de la donatori care nu au primit niciun vaccin ARN mesager împotriva COVID-19.
Citește și: Virozele, tot mai întâlnite la cei mici. Numărul copiilor din spitale a crescut cu 40%
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Cererea lor a fost în cele din urmă respinsă, pentru că spitalele din Noua Zeelandă nu separă sângele donat de persoane vaccinate de cel donat de persoane nevaccinate, transmite AFP.
În urma acestui eveniment bizar, autorităţile au cerut justiţiei să le fie încredinţată custodia parţială a bebeluşului.
Dacă tribunalul va da curs cererii lor, părinţii îşi vor păstra autoritatea asupra copilului, exceptând cazurile care au legătură cu tratamentele medicale.
Citește și: O româncă din Italia a fost prinsă la furat folosind o invenție specială. Cum arăta fusta femeii
Serviciile de sănătate au afirmat că au sesizat justiţia "luând în considerare cel mai bun interes al copilului" şi după "lungi discuţii" cu familia.
Familia are susținători
S-au adunat și susținători ai părinților bebelușului, aproximativ 150 de manifestanți, în faţa tribunalului din Auckland.
Măsurile adoptate de Noua Zeelandă la începutul pandemiei de coronavirus au fost considerate de mulţi drept printre cele mai reuşite din lume, pentru că această ţară a înregistrat o rată mică de mortalitate, înainte de apariţia vaccinurilor.