Dealul Patriarhiei se umple in fiecare an in aceasta zi de mii de credinciosi veniti sa se inchine la crucea mare construita special pentru sarbatoare si sa ia sticlute cu apa sfintita de preoti in imense butoaie. Putini sunt insa cei care stiu de unde este apa pentru agheasma.

Reprezentantii Bisericii spun ca aceasta apa ce este impartita in Dealul Mitropoliei este luata de la izvorul “Lacrima de cristal”, care se afla in Parcul “Gradina Maicii Domnului” al resedintei patriarhale.

Izvorul se afla intr-un put sapat la 183 de metri adancime, chiar la cererea Patriarhului Daniel.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Medicii i-au ucis bebelusul in timpul operatiei de cezariana. "Ne cerem scuze!", le-au spus parintilor devastati

In ziua Botezului Domnului, sambata, 6 ianuarie, va fi oficiata Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur si slujba Aghesmei Mari. "Sfintirea cea mare a apei va fi oficiata in curtea Catedralei Patriarhale, dupa Sfanta Liturghie. Agheasma Mare se consuma inainte de a lua anafura, deci pe nemancate, de la Boboteaza, timp de 9 zile, cat tine praznicul Botezului Domnului”, a afirmat arhim. Clement Haralam, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale, citat de ziarul Lumina. 

foto: Basilica.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si