Una, doua, trei, iar coada de masini este formata din cel putin 50 de masini. Este vorba numai despre soferi din Galati, Braila si Tulcea, care vin sa alimenteze in Republica Moldova, unde pretul combustibilului este la jumatate.
 
- Ce economie faceti, v-ati facut un calcul? O suta de lei, cel putin. Cat e pretul unui litru de motorina in Romania? 5.2

si aici 3.2. Diferenta ar fi cam de 2 lei la fiecare litru.  
 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cam doua, trei ore sta fiecare masina in vama pentru control si verificarea actelor. Mai mult, fiecare sofer plateste 25 de lei pentru vinieta, atunci cand intra pe drumurile din Republica Moldova, dar chiar si-asa, romanii spun ca tot e avatajos sa treaca granita si sa faca plinul in Republica Moldova.
 
- Ce economie faceti? Un milion la rezervor, cel putin. Cat de des alimentati? O data la saptamana.

Cand trageti linie, mai faceti un plin. Chiar si doua!
 
-Chiar daca stati mai mult in vama, merita? Merita. Cu banii de aici, nu faci plinul la noi. In Romania de cand nu ati mai facut un plin? In concediu, atat.
 
Drumurile dese peste granita i-au facut pe soferi sa gaseasca cele mai ingenioase solutii pentru a umple rezervoarele masinilor pana in buza. La fiecare pompa este amplasata cate o mini rampa!

-Intra mai mult combustibil daca sta masina inclinata? Da, intra mai mult. Cu cat? Mai mult decat are rezervorul nu poti sa pui, dar se face plinul mai repede. Si cei de la peco s-au specializat, au pus rampa. La ei am vazut prima oara, pana la ei nu am vazut.

- Mai intra 5, 6 litri in plus, nu? Da. Pana la supraplin...  
 
Cine are canistra mai poate sa-si ia si in portbagaj 10 litri de benzina sau de motorina. In plus, multi isi mai fac si cumparaturi fie de la magazinele din Republica Moldova, fie de la duty-free, iar atunci cand trag linie, economia este considerabila.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si