Autoritățile din România vor lansa o platformă online securizată, dezvoltată de STS, de unde va putea fi descărcat certificatul.

Fiecare certificat va avea un cod QR unic, iar acesta va putea fi scanat la punctul de trecere vamală. Certificatul verde COVID va putea fi prezentat atât pe hârtie, cât și pe telefon.

Cum descarci certificatul verde COVID de vaccinare

Vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Andrei Baciu, a precizat faptul că acest certificat verde se va regăsi pe o platformă online, sub forma unui link care va trebui

accesat.

Pentru a afla mai multe detalii despre certificatul verde COVID, accesează site-ul oficial al Uniunii Europene

Citeste si: Andrei Baciu, despre certificatul digital de vaccinare COVID: "Va facilita călătoriile între state"

"Vom avea un site, o platformă, unde putem crea un cont și primim pe mail un link de unde putem descărca acest certificat."

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Certificat vaccinare[Sursa foto: PixaBay]

Certificatul va putea fi descărcat de 3 categorii de persoane:

  • persoane care s-au vaccinat împotriva COVID-19
  • persoane care au trecut prin boală- prezența unui test PCR pozitiv nu foarte îndepărtat
  • absența infectării în acest moment dată de un test PCR negativ

"Îl

putem prezenta la punctul de trecere vamală pe hârtie sau pe telefon. Va avea acest cod QR care va fi scanat", a explicat secretarul de stat, Andrei Baciu.

Certificatul verde COVID va ajuta călătoriile să fie mai sigure

Andrei Baciu a mai explicat și de ce a apărut certificatul verde de vaccinare. El a precizat faptul că acesta a apărut pentru a avea o abordare unitară la nivel european, pentru a facilita călătoriile între state și pentru a scurta timpul petrecut în vamă.

De asemenea, certificatul verde COVID este gratuit, securizat și va ajuta la reluarea călătoriilor în siguranță.

Citeste si: Cum va arăta certificatul verde de vaccinare digital al UE și de când va fi acesta disponibil

Sistemul tehnic al certificatului digital al UE privind COVID a fost lansat marți, 1 iunie, iar șapte țări din blocul comunitar au decis să-l utilizeze și să elibereze ”pașapoarte verzi” chiar din prima zi, deși termenul de aplicare al regulamentului este 1 iulie, anunța în urmă cu două zile Comisia Europeană.

Astfel, certificatul verde de vaccinare a fost propus de Comisie pentru reluarea călătoriilor în condiții de siguranță în această vară. Acesta va fi gratuit, securizat și accesibil tuturor cetățenilor. Disponibil în format digital sau pe hârtie, acest certificat va reprezenta o dovadă a faptului că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, a obținut un rezultat negativ la test sau s-a vindecat în urma unei infecții.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si