Anunț OMS: Epidemiile de boli endemice precum variola maimuţelor devin tot mai frecvente
Un oficial OMS a lansat un nou anunț în privința variolei maimuței. Conform acestuia epidemiile de boli endemice devin tot mai frecvente în Europa.
Epidemiile de boli endemice precum variola maimuțelor şi febra lassa devin din ce în ce mai persistente şi mai frecvente, a avertizat miercuri directorul pentru urgenţe al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Mike Ryan, transmite Reuters.
Pe măsură ce schimbările climatice contribuie la modificarea rapidă a condițiilor meteorologice, cum ar fi seceta, animalele şi oamenii îşi schimbă comportamentul de căutare a hranei.
Citește si: OMS, anunț de ultim moment despre variola maimuței
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Drept urmare, bolile care circulă de obicei la animale ajung din ce în ce mai mult la oameni, a spus el.
„Din păcate, această capacitate de a amplifica o boală şi de a o duce mai departe în comunitățile noastre este în creștere, astfel încât atât apariția bolii, cât şi factorii de răspândire a bolii au crescut”, a avertizat Ryan.
Ungaria a înregistrat primul caz de variola maimuței la un bărbat de 38 de ani, a declarat medicul şef Cecilia Muller pentru agenţia de presă de stat MTI, potrivit Reuters.
Citește si: Peste 200 de cazuri de variola maimuței confirmate în lume
Autoritățile sanitare ungare investighează dacă bărbatul a călătorit în străinătate recent, potrivit news.ro.
Ungaria a înregistrat primul caz de variola maimuței la un bărbat de 38 de ani.
Boala nu se răspândește cu uşurinţă, doar prin contact apropiat, a spus Cecilia Muller într-o conferinţă de presă. Boala persistă între două şi patru săptămâni şi se poate răspândi mai uşor la persoanele imunocompromise şi la femeile însărcinate, a mai precizat Muller.
Citește si: Orașul din România în care locuitorii nu mai au voie să crească animale. Se dă amendă pe loc