Desi coruptia face inca ravagii in societatea romaneasca, tentative de a lupta impotriva ei, cel putin la nivel declarativ exista in toate institutiile de pe plaiurile mioritice. O exceptie notabila de la acest trend face insa Biserica Ortodoxa Romana care refuza cu obstinatie sa inceapa un autentic proces de primenire, reforma si evacuare a scheletelor istorice din dulapuri.

Preotul Bogdan Moise, fostul decan al Facultatii de Teologie in cadrul Universitatii Ovidius Constanta, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru acuzatiile de complicitate la instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru

altul un folos necuvenit, in forma participatiei improprii si  fals intelectual.

Eparhia ortodoxa a Constantei a fost mereu in atentia presei cu diferite scandaluri de coruptie in care au fost implicati angajatii ei de la vladica la opinca. Vezi, de exemplu ultimul dosar in care este implicat Arhiepiscopul Teodosie al Constantei. Detalii aici.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

In acelasi dosar, lectorul universitar Bogdan- Florin Chiriluta a semnat un acord de recunoastere a vinovatiei pentru  condmnare de  2 ani si 3 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a dreptului de a ocupa o functie publica, potrivit Adevarul.  


Acesta a pledat vinovat pentru fals in declaratii in forma continuata, uz de fals (2 fapte) si instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma participatiei improprii.

Bogdan- Florin Chiriluta trebuie sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada cuprinsa intre 60 si 120 de zile, in conditiile stabilite de instanta

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 2013 – 2015, Chiriluta, in calitate de candidat la posturile didactice scoase la concurs de Universitatea Ovidius Constanta – Facultatea de Teologie, ar fi intocmit in fals un numar de 6 declaratii pe propria raspundere pe care le-a depus la dosarul personal in scopul mentionat mai sus.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si