Şeful ISU Prahova, colonel Nicolae Tudoroiu, a cerut joi dimineață eliberarea din funcţia de comandă, la solicitarea directorului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), în contextul incendiului de la Ferma Dacilor din satul Tohani.

Citește și: Cornel Dinicu avea planuri mari pentru Ferma Dacilor. Afaceristul își dorea să facă ca un sanctuar pentru lupi și un centru de recuperare: ”Vrem să creăm o experiență”

Potrivit DSU, Tudoroiu a cerut eliberarea din funcţia de comandă deţinută pentru a nu exista suspiciuni în ceea ce priveşte ancheta aflată în derulare, acesta ocupând funcţia de conducere din data de 17 mai 2023.

Cu o zi înainte, șeful inspecției de prevenire din cadrul ISU Prahova, cel care ar fi trebuit să prevină tragedia de la Tohani, a fost demis.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a făcut plângere la Parchet și a trimis o echipă de control la ISU Prahova.

Anchetă solicitată de Raed Arafat la ISU Prahova

Șeful DSU, Raed Arafat, a dispus conducerii IGSU identificarea cât mai rapidă a doi ofiţeri care să ocupe funcţiile vacante, în vederea continuării actului managerial la nivelul instituţiei în cauză, se arată într-un comunicat de presă.

"În funcţie de rezultatele activităţii de control aflate în derulare, în situaţia în care vor fi găsite şi alte nereguli, vor fi dispuse măsuri suplimentare, în concordanţă cu legislaţia în vigoare", menţionează DSU.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Primele măsuri luate de Raed Arafat în tragedia de la Ferma Dacilor

Şeful Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a fost schimbat, miercuri, din funcţie, după incendiul care a mistuit pensiunea Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani.

"Astăzi, 27 decembrie 2023, la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în prezenţa inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Prahova şi a şefului Inspecţiei de Prevenire a ISU Prahova, a fost efectuată o analiză cu privire la activitatea de control pe care inspectorii de prevenire au desfăşurat-o în anul 2019 la obiectivul la care a avut loc tragicul eveniment din data de 26.12.2023", a precizat DSU în comunicatul de presă.

Concluziile analizei i-au fost prezentate secretarului de stat in MAI, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, ocazie cu care au fost dispuse următoarele măsuri:

1. Schimbarea din funcție a șefului Inspecției de Prevenire din cadrul ISU PH;

2. Trimiterea unei echipe de control, condusă de adjunctul pentru prevenire al inspectorului general al IGSU, care să verifice activitatea de prevenire de la nivelul ISU Ph, dar și aspectele care nu au putut fi clarificate în cadrul analizei de la nivelul DSU;

3. Sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la unele aspecte rezultate din parcurgerea documentelor prezentate și din discuțiile avute la nivelul IGSU și care pot fi circumscrise sferei penale.

Incendiu Ferma Dacilor. Raed Arafat a cerut demiteri și demisii 

Incendiu Ferma Dacilor. Raed Arafat a cerut demiteri și demisii 

[Sursa foto: Facebook]

Ferma Dacilor nu avea autorizație pentru incendiu, dar nici autorizație de funcționare 

Autoritățile au descoperit că patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, nu avea mai multe autorizații, inclusiv autorizația de funcționare.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ancheta deschisă în urma incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor a scos la suprafață și alte nereguli.

Deși este o locație destul de cunoscută în județ, autoritățile au constatat că Ferma Dacilor nu avea o serie de autorizații.

Şapte persoane carbonizate au fost găsite în urma incendiului de la Ferma Dacilor, o alta fiind în continuare căutată de pompieri. 

Incendiu Ferma Dacilor. Raed Arafat a cerut demiteri și demisii 

Incendiu Ferma Dacilor. Raed Arafat a cerut demiteri și demisii 

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si