Evenimentul a avut loc sambata, 1 septembrie, in localitatea vasluiana Tomesti, comuna Pogana, organizatorul nuntii fiind primarul comunei, Maricel Gafu.

Edilul, ales PSD, afirma ca a ales sa organizeze nunta in sat si nu intr-un restaurant la oras, pentru a da un exemplu localnicilor in privinta pastrarii traditiilor. Primarul Maricel Gafu sustine ca folosirea scolii pentru organizarea nuntii are acoperire legala, invocand o hotarare de consiliu local in acest sens.

in plus, precizeaza ca nu este pentru prima data cand la scoala din sat este folosita pentru nunti, botezuri sau alte evenimente.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Pentru amplasarea cortului a fost, insa nevoie de demolarea a o parte din gardul care imprejmuieste unitatea de invatamant. Directorul scolii sustine ca nu putea refuza primarul comunei, pentru ca scoala se afla in administrarea primariei. in plus, suprafata din curtea scolii unde a fost montat cortul a fost predata primariei pentru a se amenaja o sala de sport.

Reprezentantii Inspectoratului scolar Judetean Vaslui au anuntat ca vor declansa o ancheta la scoala din Tomesti, dezaproband organizarea de nunti sau alte evenimente mondele in incinta unitatilor de invatamant. La randul lor, reprezentantii Prefecturii Vaslui au anuntat ca vor verifica legalitatea hotararii de consiliu local invocate de primarul comunei Pogana.

Sursa: adevarul.ro 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si