Close sidebar
Close sidebar

Decizia Curtii Constitutionale cu privire la varsta de pensionare pentru femei! Romancele spun "adio" pensionarii mai devreme!

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis marti ca femeile trebuie sa aiba dreptul sa continue activitatea pana la implinirea varstei standard de pensionare pentru barbati, in caz contrar fiind vorba de o discriminare pe criterii de sex.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit unui comunicat de presa,  Plenul Curtii Constitutionale s-a pronuntat asupra exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.56 alin.(1) lit.c) teza intai din Legea nr.53/2003- Codul muncii si ale art.53 alin.(1) teza intai din Le-gea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, a fost admisa exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.56 alin.(1) lit.c) teza intai din Legea nr.53/2003- Codul muncii, CCR constatand ca acestea sunt constitutionale in masura in care sintagma "conditii de varsta standard" nu exclude posibilitatea femeii de a solicita continuarea executarii contractului individual de munca in conditii identice cu barbatul, pana la implinirea varstei de 65 de ani.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste mai multe AICI!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI