Decizia vine ca urmare a preocupărilor legate de securitate potrivit Washingtonului. Întreaga acțiune vizează toate pașapoartele și documentele de călătorie care au fost emise între anii 2011 și 2020. Ungaria este singura țară din toate cele 40 care sunt înscrise în programul Visa Waiver pentru care SUA a luat această decizie.

În cadrul programului menționat anterior, de scutire a vizei, cetățenii din țările participante pot merge în SUA în scop turistic sau de afaceri pentru o perioadă maxim de 90 de zile fără viză, documentele de călătorie fiind înregistrate în Sistemului Electronic de

Autorizare a Călătoriei (ESTA).

Decizia radicală luată de SUA! Ce se întâmplă cu vizele pentru cetățenii maghiari și românii naturalizați de Ungaria?

Decizia radicală luată de SUA! Ce se întâmplă cu vizele pentru cetățenii maghiari și românii naturalizați de Ungaria?

[Sursa foto: PixaBay]

Perioada de valabilitate va fi redusă

Ambasada SUA la Budapesta a anunțat prin intermediul unui comunicat că perioada de valabilitate oferită cetățenilor din Ungaria pentru Sistemului electronic de autorizare a călătoriilor (ESTA) va fi redusă, imediat, de la doi ani la un an. Urmează ca doar vizitele unice să fie permise în cadrul sistemului, nu și cele multiple. Cetățenii ungari vor avea dreptul la o singură intrare în SUA.

Ungaria este singura țară pentru care se aplică acest set de măsuri. Celelalte 39 de state participante nu au primit nicio sancțiune.

„Există o problemă sistemică, şi anume că sute de mii de pașapoarte au fost emise între 2011 și 2020 fără a exista cerințe de verificare a identității", a spus un oficial american.

Citește și: Doi tineri au furat peste 70 de tablete dintr-o școală din București. Prejudiciul se ridică la peste 100.000 de lei. Anunțul făcut de Poliția Capitalei

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ungaria a oferit cetățenie pentru aproximativ un milion de persoane între anii 2011 şi 2020. Mare parte dintre ei, etnici maghiari care locuiesc în statele vecine, „ fără să existe măsuri de securitate adecvate pentru verificarea identităţii lor", a declarat ambasada americană.

Acordarea cetăţeniei a fost o mişcare făcută de Viktor Orban. Relațiile dintre cele două guverne au fostt pline de tensiune recent după ce Budapesta a amânat votul din parlament pentru ca Suedia să adere la NATO şi de restricțiile pentru drepturile LGBTQ impuse de guvernul naționalist al lui Viktor Orban.

Întrebat despre această măsură și despre legătura de alte probleme care au provocat rupturi între cele două guverne, oficialul american a adăugat: „Statele Unite sunt foarte atente la alegerile Ungariei", menționând că măsura nu trebuie interpretată ca un mesaj care are legătură cu alte subiecte sensibile din relațiile celor două țări.

Citește și: Președinta Ungariei a înotat pe o distanță de 5,2 km pe Lacul Balaton alături de bodyguarzi

Decizia radicală luată de SUA! Ce se întâmplă cu vizele pentru cetățenii maghiari și românii naturalizați de Ungaria?

Decizia radicală luată de SUA! Ce se întâmplă cu vizele pentru cetățenii maghiari și românii naturalizați de Ungaria?

[Sursa foto: PixaBay]

Oficialul a spus că venerabilitățile de securitate din Ungaria au fost identificate cu mult înainte de invazia Rusiei în Ucraina.

Restricțiile au fost introduse la o zi după ce partidul de guvernare al lui Orban, Fidesz, a boicotat o sesiune parlamentară convocată de partidele de opoziție pentru a vota cu privire la candidatura Suediei la NATO. Votul nu s-a mai produs apoi.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Suedia a depus anul trecut cererea pentru aderare la NATO după invazia Rusiei în Ucraina, dar obiecțiile Turciei și Ungariei au dus la prelungirea ratificării candidaturii.

Citește și: Doi români au fost găsiți după 30 de ani de la săvârșirea unei crime în Ungaria. Au fost identificați cu ajutorul unei țigări

În anul 2014, Statele Unite au ca șase persoane maghiare să intre în SUA, ca avertisment pentru guvernul anterior al lui Orban de a promova politici care afectau să submineze valorile democratice.

Citește și: VIDEO- EXCLUSIV- Declarațiile Ministrului Economiei Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, în raport cu situațiile create de Wizz Air. „Sunt plângeri foarte multe, nu răspund la telefon, intervine doar robotul, nu au reacție”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si