Scandalul de la Scoala 164 din Bucuresti, unde invata si Eliza, fiica celei mai batrane mame din Romania, are parte de un deznodamant neasteptat. Profesorul de sport acuzat in urma cu un an ca a fotografiat mai multe fetite in timpul orelor de educatie fizica a dat in judecata institutia, iar judecatorii i-au dat castig de cauza. El fusese sanctionat cu reducerea salariului cu 10%, timp de 3 luni, insa instanta a obligat conducerea scolii sa-i restituie drepturile banesti, plus cheltuieli de judecata in valoare de 800 de lei.

Atat scoala, cat si profesorul au atacat decizia instantei, urmand ca situatia sa fie transata la Curtea de Apel Bucuresti.
Adriana Iliescu nu crede in vinovatia profesorului de la scoala fiicei ei
Adriana Iliescu nu crede in vinovatia profesorului de la scoala fiicei ei

Interesant este ca profesorul a recunoscut ca a fotografiat cateva eleve cu telefonul mobil, insa acesta a explicat ca facea acest lucru ca o masura disciplinara. Cazul a explodat in presa la sfarsitul anului trecut, cand doua plangeri ale parintilor au fost inregistrate la Sectia 22 Politie, iar in urma acesteia, oamenii legii i-au retinut profesorului telefonul pentru o perchezitie informatica. Ministerul Educatiei a dispus o ancheta interna, iar ministrul Sorin Cimpeanu a fost extrem de transant: "Cazul de la Şcoala 164 este absolut regretabil. Profesorul de educaţie fizică şi-a recunoscut fapta, dar mai trist este că a şi explicat că ar fi vrut să fie o ameninţare pentru copii, pentru ca să-i disciplineze. Nu văd legătura între o astfel de faptă şi disciplină. Pe de altă parte, nu înţeleg cum mai există în sistemul de învăţământ românesc profesori care ameninţă.

Îmi pare rău că trebuie să spun deschis ca astfel de persoane nu au ce căuta în învăţământul românesc, iar exemplele pe care noi, Ministerul Educaţiei, le dăm trebuie să fie ferme". Concluzia raportului: profesorului nu i-a fost desfacut contractul de munca, ci i s-a retinut doar 10% din salariu. Ulterior, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au preschimbat sanctiunea disciplinara in "observatie scrisa".
Eliza Iliescu e eleva la scoala 164
Eliza Iliescu e eleva la scoala 164

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Contactata de stirilekanald.ro, Adriana Iliescu i-a luat partea profesorului, vorbind despre o razbunare din partea unor copii. “Nu este nimic adevarat! Omul isi vede de treaba. Aceste doua fetite zapacite care l-au acuzat de asa ceva au facut-o din razbunare. Da, stiu, sunt eleve de clasa a II-a, dar s-au razbunat. S-au dus acasa la parinti si le-au indrugat ce le-a trecut prin cap. Cunosc cazul, ca doar s-a petrecut aici in scoala, dar nu cred o iota. Rog presa sa se ocupe de cazuri serioase, nu de inventiile unor copile”, a declarat Adriana Ilieascu pentru strilekanald.ro, imediat dupa declansarea scandalului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si