Joi, 4 aprilie, a avut loc cel de-al treilea termen în procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia au murit doi tineri. Acesta a avut loc la Judecătoria Mangalia.

Momente tensionate pentru părinții studenților decedați în accident

Rudele victimelor au fost prezente în sala de judecată, dorind să se facă dreptate în acest caz. De asemenea, aceștia au cerut cu ardoare schimbarea încadrării juridice de la ucidere din culpă la omor calificat.

“Sper să se schimbe astăzi încadrarea şi să treacă de la ucidere din culpă la omor calificat. Să îşi plătească pedeapsa”, a declarat tatăl lui Sebastian, joi, la sosirea la Judecătoria Mangalia, potrivit News.ro.

Astăzi, bărbatul a venit cu fotografia fiului său mort în accidentul de vara trecută, în condițiile în care luna trecută judecătoarea a făcut o gafă de proporții.

Schimbare încadrare Vlad Pascu

El este Vlad Pascu.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: Ultima conversație dintre Maria, gravida decedată după 24 de ore de la internarea în maternitate, și mama sa. Ce i-a spus tânăra chiar de pe patul de spital? ,,Mi s-au uscat buzele, nu mai pot!''

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Atunci, Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că Inspecţia Judiciară s-a sesizat în cazul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu şi că face verificări în acest caz.

În sala de judecată, situația a fost una foarte tensionată, iar mama unuia dintre studenți s-a simțit foarte rău.

În cele din urmă, fapta nu a fost modificată.

”S-a respins în sală cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei în cazul 2 Mai, după o ora de dezbateri”, a

declarat avocatul Adrian Cuculis.

Citește și: Legea "2 Mai", promulgată de Klaus Iohannis. Ce schimbări importante apar în sancționarea traficului de substanțe interzise?

Vlad Pascu vrea să scape de închisoare

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la termenul din 14 martie a fost admisă solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată.

Decizie încadrare Vlad Pascu

Ea este judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

El a spus că regretă ceea ce s-a întâmplat, însă își dorește să iasă cât mai repede din închisoare pentru a începe studiile.Tânărul de 20 de ani a cerut această schimbare din arestul preventiv în arest la domiciliu, motivând și faptul că în închisoare nu există dreptul la educație. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si