Avocatul Sebastian Felecanu a fost condamnat în dosarul în care era acuzat de uciderea iubitei însărcinate, Monica Cioată. Sentința a fost dată de Curtea de Apel Iași.

Sentința în cazul lui Sebastian Felecanu

Sebastian Felecanu a fost declarat vinovat în cazul în care era acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor calificat asupra iubitei sale, Monica Cioată. Avocatul a fost condamnat la 23 de ani de închisoare.

De asemenea, instanța a decis ca acesta să plătească despăgubiri morale în valoare de 210.000 de euro.

"Ultima oră în dosarul de la Iași al avocatului criminal Felecanu. Acesta a fost condamnat de către Curtea de Apel Iași la 23 de ani de închisoare și o despăgubire de 210.000 € cu titlu de despăgubiri pentru daunele morale pricinuite prin omorul calificat săvârșit în legătură cu concubina însărcinată. Soluția este una corectă având în vedere că din toate probele administrate reieșea că avocatul și-a omorât partenera, în esență, nerecunoscând niciodată pe parcursul procesului ca a săvârșit o asemenea faptă și, mai degrabă, insistând pe ideea că Monica și-a luat viața", a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Citește și: Un bărbat a fost înjunghiat de fiica vitregă. Motivul ireal pentru care adolescenta a recurs la acest gest. "Nu vreau să ajungă la închisoare"

Crima care a șocat România. Cum a murit Monica Cioată?

Monica Cioată a murit în anul 2021. Tânăra în vârstă de 26 de ani profesa în domeniul avocaturii și era însărcinată la momentul tragediei.

Monica a căzut în gol peste 25 de metri, de la etajul șase.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

„Având în vedere înălțimea de la care a căzut, este clar că moartea a venit imediat după impactul cu solul. A căzut pe spate, lovindu-se puternic la cap. S-a încercat resuscitarea, dar fără succes”, a menționat o sursă din cadrul anchetei, la momentul tragediei.

Moartea Monicăi a ridicat multe semne de întrebare. Vecinii acestora relatau la momentul respectiv că au auzit cum tânăra și Sebastian Felecanu s-ar fi certat, cu puțin timp înainte de momentul tragic.

Citește și: Copil de 10 ani, dispărut în apele Siretului! Ce a făcut băiețelul înainte de a fi văzut pentru ultima dată: "Sperăm la o minune"

Monica Cioată

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Inițial, avocatul Sebastian Felecanu a creat dovezi care au indus ipoteza unei sinucideri. Se pare că acesta ar fi folosit un pantof care aparținea Monicăi, pentru a imprima urme de talpă pe pervazul geamului de la care avocata însărcinată ar fi căzut. 

În luna ianuarie a acestui an, o nouă expertiză a scos la iveală dovezi halucinante. Expertiza a arătat că urmele pantofilor de pe pervaz nu sunt aceleași cu urmele pantofilor pe care Monica Cioată îi purta la momentul tragediei. Prin urmare, Sebastian Felecanu ar fi împins-o pe avocată. 

"Noua expertiză arată că primul expert a fost în totală eroare atunci când s-a exprimat că pe marginea pervazului ar exista urma pantofului cu care a fost găsită la parter Monica Cioată.   Această nouă urmă traseologică îl contrazice total pe Felecanu și-l aduce mai aproape de o posibilă condamnare pe viață", a declarat avocatul Adrian Cuculis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si