UDMR a decis să iasă de la guvernare, motivul fiind neînțelegerile pe tema împărțirii ministerelor din Guvern. 

Kelemen Hunor a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

”Acum aproape o săptămână am discutat şi colegii au spus că nu putem continua nici cu Ministerul Dezvoltării, nici cu Ministerul Mediului. Eu am spus că nu este corect pentru că avem rezultate la cele doua ministere.

Se văd aceste rezultate, am lucrat profesionist,transparent, predictibil şi foarte serios la toate ministerele. 

Citește și: Ce avere are noul premier desemnat, Marcel Ciolacu. Pe cine a împrumutat cu 100.000 euro liderul PSD

Sportul ca şi IMM ca şi Turismul au dispărut din schemă. Noi am spus să mergem pe acordul din coaliţie. Nu se poate. Am spus atunci să mergem pe o variantă unde UDMR păstrează Ministerul Dezvoltării şi căutăm soluţii pentru Ministerul Mediului. Când eram aproape de soluţii ne-am trezit că nu se poate. Trebuie să mergem şi fără Dezvoltare şi fără Mediu.”, a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor susține că nu s-a ajuns la un consens și că lucrurile se vor opri aici.

Marcel Ciolacu a fost desemnat de Klaus Iohannis în funcția de premier al României

Marcel Ciolacu a fost desemnat, în cursul zilei de marți, premier al României.

Klaus Iohannis a făcut anunțul, după ce Nicolae Ciucă a renunțat ieri la funcție prin rotativa guvernamentală.

Citește și: VIDEO- EXCLUSIV- Marcel Ciolacu a fost desemnat de Klaus Iohannis în funcția de premier al României: „Îmi doresc ca guvernul condus de mine să fie despre economie și reformă”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Cred că e potrivit să fac câteva remarci scurte. Coaliţia a decis acum un an şi jumătate să funcţioneze pe un model nou pentru România cu schimbarea la jumătatea perioadei de guvernare.

Acest model până acum a funcţionat foarte bine. În prima parte, l-am avut pe Nicolae Ciucă premier, care a condus un guvern, în perioada în care România a trecut prin mai multe crize şi a trecut cu bine de criza energetică, de inflaţie şi toate acestea sunt rezultatul unei munci intense. Cred că nu e nicio surpriză să-l desemnez pentru poziţia de premier al României pe Marcel Ciolacu" , a anunţat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

„În primul rând, aș dori să vă transmit la mulți ani ziua dvs. În al doilea rând, aș dori să-i mulțumesc domnului președinte al Partidului Național Liberal, domnul Nicolae Ciucă, pentru gestul de onoare pe care l-a făcut și n-aș dori să-i mulțumesc din postura de prim-ministru desemnat. Aș dori să-i mulțumesc din postura de români pentru că prin gestul său România a trecut într-o altă etapă, a trecut într-o etapă de democrație consolidată”, a spus liderul PSD.

„Îmi doresc ca guvernul condus de mine să fie despre economie și reformă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Nicolae Ciucă a fost ales președintele Senatului. Fostul premier a fost votat de 88 de senatori

Marcel Ciolacu a fost desemnat în funcția de premier după aproape trei săptămâni de întârziere din cauza grevei profesorilor. Luni, Klaus Iohannis l-a numit pe Cătălin Predoiu premier interimar și a convocat partidele politice la consultări.

Tot luni, Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru al României, astfel încât să se poată face rotativa guvernamentală.

Conform înțelegerii din coaliția de guvernare, președintele PSD, Marcel Ciolacu, va prelua funcția din fruntea Guvernului. Prima ședință a Cabinetului Ciolacu ar putea avea loc în partea a doua a săptămânii după parcurgerea procedurilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si