Maryam Alsyed Tiyrab, o tânără în vârstă de 20 de ani, a intrat în custodia oamenilor legii din Sudan în urmă cu aproape o lună. În cazuri de acest fel, oamenii aruncă în femeile condamnate cu pietre. Femeia spune că urmează să conteste hotărârea magistraților.

Citeste si: Un pariu cu prietenii i-a adus moartea. Tânărul a băut o sticlă întreagă de alcool în doar două minute

Activiştii pentru drepturile femeiilor sunt îngrijoraţi că această sentinţă este o urmare a loviturii de stat care a avut loc în luna octombrie a anului trecut şi că membrii sistemului juridic revin la vechile obiceiuri de a neglija drepturile femeilor. Această decizie încalcă atât legislaţia aflată în vigoare din Sudan, cât şi cea internaţională, iar „Centrul African de Justiţie şi Pace” a solicitat eliberarea imediată şi necondiţionată a fetei.

Drepturile femeilor sunt ignorate în Sudan

Centrul a dezvăluit că Tiyrab, tânăra de 20 de ani, nu a avut parte de un proces corect şi nu i-a fost adus la cunoştinţă faptul că orice spune va fi folosit împotriva ei, în instanţă. Mai mult,  „tinerei i-a fost refuzat dreptul la un reprezentant legal.”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Un român care se afla pe plajă în Thassos a făcut furori pe rețelele de socializare. Internauții s-au amuzat copios: "Ce ai frate în bidon?"

„Uciderea unei femei cu pietre ne reaminteşte că reformele guvernului de tranziţie din anul precedent nu erau complete, şi că astfel de pedepse crude şi arhaice nu au dispărut.”

 Ultimul astfel de caz a avut loc în anul 2013 şi, din fericire, sentinţa a fost schimbată în ultimul moment.

Citeste si: Imagini inedite în Aeroportul Otopeni. Banda de bagaje a fost transformată în bandă de alergare ca să funcționeze


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si