Astfel, cea de-a sasea invocatie din rugaciunea domneasca "Si nu ne duce pe noi in ispita" va fi inlocuita cu "Si nu lasa sa intram in ispita".

„Este o nuanta, pentru ca nu ne duce Dumnezeu in ispita. Sunt discutii si asupra versiunii romanesti, pentru ca nu ne poate ispiti Dumnezeu. E pentru precizie si cred ca e binevenit lucrul acesta pentru o intelegere mai apropiata. Sunt sapte rugaciuni scurte care alcatuiesc ”Tatal Nostru”: Sfinteasca-se numele Tau/ Vie imparatita Ta/ Faca-se voia Ta/Precum in cer asa si pe Pamant.

Si aici e ”Sa vina imparatia Ta”, pentru ca unii cred ca inseamna ca este vie. Painea noastra cea de toate zilele/ Da-ne-o noua astazi/ Si ne iarta noua greselile noastre/ Precum si noi iertam gresitilor nostri/ Si nu ne duce pe noi in ispita/ Si ne izbaveste de cel rau. La noi aici unii spun ”cel viclean”, dar viclenia este parte din rautate, intregul e rautate. E o problema care s-a discutat si l-a noi. Ideea este ”nu ne lasa sa ne ducem in ispita”. Nu altereaza cu nimic, ci precizeaza. Si-n limba romana sunt ambiguitati, pentru ca e limba veche, care nu se mai foloseste. Este o precizie mai mare asupra acestei rugaciuni capitale, principala rugaciune a crestinilor, predata insusi de Iisus Hristos”, a explicat publicistul Dan Ciachir pentru dcnews.ro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si