„Nu orice ingerință a autorităților statului în drepturile unei persoane poate duce la o încălcare a drepturilor acesteia, de natură a justifica acordarea de despăgubiri”, arată judecătorii.

Bărbatul a cerut 2 mii de lei daune materiale și 25 de mii de euro daune morale, plus cheltuieli de judecată. Rezultatul testării biologice a arătat clar că omul nu a avut substanțe interzise în corp, deși la drug test era pozitiv.

Chiar și așa, instanța a respins acțiunea ca neîntemeiată. Atât Judecătoria Sectorului 2, cât și Tribunalul au respins acțiunea șoferului care dorea despăgubiri, ca fiind neîntemeiată.

Potrivit motivării instanței, „simpla împrejurare că în cauză cercetarea reclamantului a fost finalizată cu o soluție de clasare, în urma probatorului administrat, nu este suficientă pentru antrenarea răspunderii civile delictuale ale pârâților cât timp nu se poate aprecia că împotriva reclamantului a fost desfășurată o cercetare nelegală”.

De asemenea, judecătorii au decis că aparatul folosit de polițiști avea verificarea la zi și nu există dovezi că Drugtestul ar fi fost operat eronat. Iar, șoferul reclamant care a rămas fără permis avea la dispoziție și soluții alternative la transport, se arată tot în motivarea magistraților.

În ședința de guvern de pe data de 11 iulie, a fost adoptată versiunea modificată a ordonanței de urgență 84 antidrog.

Noua ordonanță stabilește termenul de 72 de ore în care trebuie făcute analizele toxicologice de către medicina legală, care să arate dacă șoferii care au refuzat testarea sau au avut rezultate pozitive la drug-test au consumat substanțe interzise. De asemenea, ordonanța prevede că la expirarea termenului de 72 de ore pentru oferirea rezultatelor, dacă acestea nu sunt transmise de laborator, șoferii își pot primi înapoi permisul de conducere.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: „Zeului Haosului”, un asteroid gigant de mărimea unui „ucigaș de orașe” ar putea să lovească Pământul. Când va trece pe lângă noi- antena3.ro

 

sursa foto: Shutterstock


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si