UPDATE: Marea Britanie a votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, a anunţat oficial, la Manchester, preşedinta Comisiei Electorale, Jenny Watson, citată de Sky News.

UPDATE: Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană în referendumul istoric de joi, potrivit datelor oficiale publicate vineri.

Pentru ieşirea din Uniunea Europeană au votat puţin aproximativ 17,4 milioane de cetăţeni, în timp ce pentru rămânerea în UE s-au înregistrat puţin peste 16 milioane de voturi, informeaza Mediafax.

Rezultatele par sa se modifice de la ora la ora, dupa ce tabara pro-UE a condus pentru scurt timp lupta pentru statutul Marii Britanii in blocul comunitar.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

BBC scrie ca Regatul Unit a decis cu 52% la 48% sa paraseasca Uniunea Europeana, dupa 43 de ani, intr-un referendum istoric.ITV preconizeaza un Brexit şi prezinta un scor de 56,7% din voturile exprimate in favoarea "Leave".

Londra şi Scotia au votat puternic "Remain", insa tabara proeuropeana a fost subminata de rezultate slabe in nordul Angliei. Pe de alta parte, alegatorii din Tara Galilor şi comitatele engleze s-au pronuntat masiv in favoarea unui Brexit.

Anterior, dupa numararea voturilor exprimate in o cincime din circumscriptiile britanice, 51,3% din alegatorii britanici au votat pentru ramânerea in blocul comunitar, in vreme ce alti 48,5% au ales in favoarea ieşirii, informeaza news.ro.

Peste 46,5 milioane de britanici au fost chemati joi la urne pentru a vota intr-un referendum crucial pentru viitorul Marii Britanii.

Marea Britanie: 72,1% dintre alegatorii britanici au votat la referendum potrivit datelor centralizate din peste jumatate de circumscriptii

Primele date centralizate indica o prezenta la vot masiva, dupa ce 72,1% din alegatorii britanici inregistrati au votat in 200 de circumscriptii electorale, din cele 382 existente.

Miza referendumului britanic este una colosala, iar in cursul acestei zile mai multi lideri europeni de stat au intervenit pentru ultima oara pentru a le cere britanicilor sa aleaga un viitor alaturi de blocul comunitar. De asemenea, politicienii britanici din cele doua tabere au declarat ca se aşteapta la o victorie clara.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si