O biserică din Constanța va fi demolată, după ce aceasta a fost ridicată ilegal. Hotărârea este definitivă. La data de 13 decembrie 2021, magistrații Tribunalului Constanța au decis biserica „Izvorul Tămăduirii”, construită la marginea trotuarului de pe Bulevardul Tomis din municipiul Constanţa,  trebuie demolată. A fost dat un termen de 90 de zile, după care a urmat o perioadă de contestații, cu finalizare pe data de 6 iulie 2023.  

Citește și: VIDEO. Clădire de 6 etaje, prăbușită din senin. Mai mulți oameni sunt dați dispăruți

„Obligă apelanta reclamantă Parohia „Izvorul Tămăduirii” Constanţa şi apelanta pârâtă Arhiepiscopia Tomisului, în mod egal, la plata către intimatul Primarul Municipiului Constanţa a sumei de 1300 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 06.07.2023”, se arată în minuta ședinței.   

Termenul de trei luni nu a fost aplicat deoarece, explicau reprezentanţii Primăriei, Arhiepiscopia Tomisului a cerut mai multe păsuiri pentru a pune în aplicare sentinţa. 

Citește și: Primarul liberal din Constanța i-a cerut lui ÎPS Teodosie demolarea bisericii ridicate ilegal pe un trotuar

Primarul liberal din Constanța i-a cerut lui ÎPS Teodosie demolarea bisericii ridicate ilegal pe un trotuar

Luni, primarul liberal din Constanța, Vergil Chițac, i-a cerut printr-o scrisoare publică lui ÎPS Teodosie să respecte legea și decizia definitivă a instanței judecătorești care a hotărât ca una dintre cele peste 10 biserici nefinalizate din municipiu a fost ridicată ilegal pe un trotuar.

Citește și: VIDEO| Biserică demolată după ce a fost construită ilegal

Acesta îl avertizează pe ÎPS Teodosie  de faptul că din moment ce nu va pune în aplicare decizia instanței creează ”premisele unui potențial conflict cu urmări nefaste pentru întreaga comunitate”:

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Din pozițiile exprimate public de către Dumneavoastră rezultă că nu aveți intenția de a pune în aplicare decizia instanței, creând premisele unui potențial conflict cu urmări nefaste pentru întreaga comunitate.

Vergil Chițac evidențiază faptul că lipsa aplicării acestei decizii și tergiversarea intrării în legalitate pot conduce la degradarea imaginii Bisericii ca instituție și tensionarea relațiilor dintre comunitatea religioasă și restul cetățenilor acestui oraș.

Citeste si: ÎPS Teodosie îl ridică în slăvi pe Putin. "Nu-i negru. Este un mare ctitor, noi îl judecăm ca pe un răufăcător"

 

Clădire de 6 etaje, prăbușită din senin. Mai mulți oameni sunt dați dispăruți

Mai multe persoane sunt date dispărute după prăbușirea parțială a unei clădiri rezidențiale în localitatea Davenport din statul american Iowa. 

O operațiune de căutare este în desfășurare, luni dimineața, după ce o secțiune masivă a unui  bloc de șase etaje  s-a prăbușit duminică în statul american Iowa.

Citește și:  Zece magazii au ars după ce un incendiu de vegetație s-a extins spre o zonă de locuințe

Echipele de salvare au ajuns de urgență la fața locului, la clădirea de pe Main Street din Davenport și au încercat să găsească supraviețuitori printre dărâmături.

Citește și:  Cutremur în România, luni dimineață! Ce magnitudine a avut seismul?

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Potrivit  Daily Mail, o parte a clădirii s-a prăbușit duminică în jurul orei 17:00, când locuitorii panicați au încercat cu disperare să fugă pentru a-și salva viața.

Șapte persoane au fost salvate din clădire imediat după prăbușire, iar alte 12 au fost preluate cu un elicopter de salvare, ajuns la fața locului, au spus oficialii americani.

Citește și:  Un bărbat dat dispărut a fost găsit mort pe câmp

Căutarea celor dispăruți este în curs de desfășurare, dar autoritățile nu au stabilit încă dacă există persoane decedate în urma prăbușirii clădirii rezidențiale.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si