Fostul edil din Baia Mare, Cătălin Cherecheș dorește să-și facă dreptate cu orice preț. Acesta a dat în judecată România la CEDO și a afirmat că nu consideră că a avut parte de un proces corect în dosarul în care a fost condamnat pentru corupție.  

Cătălin Cherecheș a dat în judecată România la CEDO

Potrivit lui Răzvan Doseanu, avocatul lui Cherecheș, fostul edil nu consideră că a avut parte de un proces echitabil.

"De ce la CEDO? Pentru că acele căi interne de atac, pe care le-am exercitat legal până în prezent, au fost respinse. Mai avem în desfăşurare o contestaţie în anulare la Curtea de Apel Cluj, cu termen în 5 aprilie, adică exact dosarul pentru care am solicitat astăzi şi s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea de strămutare(...) Cu siguranţă nu a avut dreptul la un proces echitabil şi a fost condamnat, în opinia apărării, de un judecător aflat într-o stare de incompatibilitate şi, pe lângă această situaţie, mai sunt şi alte motive invocate în plângerea înregistrată la CEDO. Există o cauză Cherecheş contra României(...) Nu ne interesează daunele, ne interesează să se constate exact faptul că a fost încălcat dreptul la un proces echitabil faţă de domnul Cătălin Cherecheş şi că au fost şi alte drepturi încălcate pe parcursul desfăşurării urmăririi penale şi ulterior a judecăţii în primă instanţă şi în apel la Cluj", a explicat avocatul lui Cherecheș la un post de televiziune, citat de observatornews.ro.

catalin chereches

Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare

[Sursa foto: Facebook/ Cătălin Cherecheș]

Declarația a venit după ce Cherecheș a făcut pe rolul Curții de Apel Cluj o contestație în anulare împotriva deciziei de condamnare. În același timp, marți a cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție strămutarea acestui proces.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Fostul edil din Baia Mare este de părere că de dosarul în care cere admiterea contestației în anulare nu ar trebui să se ocupe colegii judecătoarei care a luat parte la condamnarea lui la cinci de închisoare.

Fostul edil din Baia Mare consideră că procesul nu a fost „echitabil”

Avocatul lui Chercheș a mai explicat că acest lucru ar trebui făcut deoarece este o „situație delicată”. 

„Credem că ar fi echitabil ca să existe o altă curte de apel, unde să nu existe niciun risc de lipsă de imparţialitate",  a mai afirmat avocatul.

Citește și: Scene șocante pe șoselele din Suceava. Cum au reușit polițiștii să îl oprească pe șoferul care parcă zbura cu autoturismul?

chereches condamnat

Cătălin Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

[Sursa foto: Facebook/ Cătălin Cherecheș]

Cătălin Cherecheș a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la data de 24 noiembrie 2024, la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Înainte de pronunțarea sentinței, Cherecheș a fugit din țară prin vama Petea cu un taxi, folosindu-se de actul de identitate al unei rude.

Nu după mult timp a fost prins de polițiștii germani în Augsburg și arestat. Săptămâna trecută a fost extrădat în România și închis în Penitenciarul Rahova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si