Close sidebar
Close sidebar

Decizie neașteptată din partea lui Cătălin Cherecheș! De ce a dat în judecată România la CEDO?„Cu siguranţă nu a avut dreptul”

Cătălin Cherecheș este hotărât să-și facă dreptate. După ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare, fostul edil a dat în judecată România la CEDO. Iată ce l-a făcut să apeleze la această decizie.

Maria Stiuca,

Cătălin Cherecheș a dat România în judecată la CEDO


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Fostul edil din Baia Mare, Cătălin Cherecheș dorește să-și facă dreptate cu orice preț. Acesta a dat în judecată România la CEDO și a afirmat că nu consideră că a avut parte de un proces corect în dosarul în care a fost condamnat pentru corupție.  

Cătălin Cherecheș a dat în judecată România la CEDO

Potrivit lui Răzvan Doseanu, avocatul lui Cherecheș, fostul edil nu consideră că a avut parte de un proces echitabil.

"De ce la CEDO? Pentru că acele căi interne de atac, pe care le-am exercitat legal până în prezent, au fost respinse. Mai avem în desfăşurare o contestaţie în anulare la Curtea de Apel Cluj, cu termen în 5 aprilie, adică exact dosarul pentru care am solicitat astăzi şi s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea de strămutare(...)

Cu siguranţă nu a avut dreptul la un proces echitabil şi a fost condamnat, în opinia apărării, de un judecător aflat într-o stare de incompatibilitate şi, pe lângă această situaţie, mai sunt şi alte motive invocate în plângerea înregistrată la CEDO. Există o cauză Cherecheş contra României(...) Nu ne interesează daunele, ne interesează să se constate exact faptul că a fost încălcat dreptul la un proces echitabil faţă de domnul Cătălin Cherecheş şi că au fost şi alte drepturi încălcate pe parcursul desfăşurării urmăririi penale şi ulterior a judecăţii în primă instanţă şi în apel la Cluj",
a explicat avocatul lui Cherecheș la un post de televiziune, citat de observatornews.ro.

Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare

[Sursa foto: Facebook/ Cătălin Cherecheș]

Declarația a venit după ce Cherecheș a făcut pe rolul Curții de Apel Cluj o contestație în anulare împotriva deciziei de condamnare. În același timp, marți a cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție strămutarea acestui proces.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Fostul edil din Baia Mare este de părere că de dosarul în care cere admiterea contestației în anulare nu ar trebui să se ocupe colegii judecătoarei care a luat parte la condamnarea lui la cinci de închisoare.

Fostul edil din Baia Mare consideră că procesul nu a fost „echitabil”

Avocatul lui Chercheș a mai explicat că acest lucru ar trebui făcut deoarece este o „situație delicată”. 

„Credem că ar fi echitabil ca să existe o altă curte de apel, unde să nu existe niciun risc de lipsă de imparţialitate",  a mai afirmat avocatul.

Citește și: Scene șocante pe șoselele din Suceava. Cum au reușit polițiștii să îl oprească pe șoferul care parcă zbura cu autoturismul?

Cătălin Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

[Sursa foto: Facebook/ Cătălin Cherecheș]

Cătălin Cherecheș a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la data de 24 noiembrie 2024, la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Înainte de pronunțarea sentinței, Cherecheș a fugit din țară prin vama Petea cu un taxi, folosindu-se de actul de identitate al unei rude.

Nu după mult timp a fost prins de polițiștii germani în Augsburg și arestat. Săptămâna trecută a fost extrădat în România și închis în Penitenciarul Rahova.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI