În proiectul de buget pe anul viitor se prevede că suma totală acordată partidelor parlamentare va fi de aproape 180 de milioane de lei. Suma este în scădere cu aproape 30% față de cea din acest an, când partidele au încasat în total peste 250 de milioane de lei. Va fi astfel o economie la buget de aproape 70 de milioane de lei, potrivit sursei citate.
Valoarea subvenției se apropie de cea din 2018, când partidele au încasat peste 170 de milioane de lei.
“Va fi o reducere de aproape 30%, decizia este luată. Suma finală va fi în jurul a 181 de milioane de lei”, au declarat pentru Europa Liberă surse din Guvern.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: CTP, ipoteză neașteptată: De ce nu taie niciun partid pensiile militarilor
Noua lege privind finanțarea partidelor și a campaniilor electorale a fost votată în 2015. Din acel moment, formațiunile politice au primit dreptul a folosi banii publici în campaniile electorale, iar contribuțiile private au fost decontate după alegeri de Autoritatea Electorală Permanentă. Rambursarea se baza pe documente justificate și se acorda dacă competitorul electoral a trecut de pragul de 3%.
În stabilirea cuantumului subvenției se iau în considerare rezultatele de la alegerile locale și parlamentare din 2016, pentru legislatura în curs. PSD a fost principalul beneficiar al sumelor venite de la bugetul de stat în ultimii ani, pentru că a avut cel mai mare scor electoral.
Citeste si: Cresc alocațiile copiilor? PSD pregăteşte marea lovitură: PNL va trebui să accepte