„Mă bucur să văd că avem rezultate concrete ale procesului de modernizare ale forţelor aeriene, dar şi a forţelor terestre, două componente de bază ale Armatei noastre”, a declarat şeful statului.

Președintele Klauss Iohannis vorbește despre măsurile luate de România: „România a luat primele măsuri pentru modernizarea forţelor armate încă de la începutul anului 2015, odată cu semnarea acordului pe care l-am iniţiat şi prin care am decis atunci alocarea a 2% din PIB pentru Apărare pentru o perioadă de cel puţin 10 ani.

De atunci, în concordanţă cu deciziile asumate de România în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, am făcut eforturi continue pentru a avea echipamente cât mai performante şi pentru a optimiza pregătirea structurilor militare prin exerciţii, tot mai complexe, inclusiv în format aliat”.

Citeste si: Vladimir Putin acuză Statele Unite ale Americii că vrea să atragă Rusia într-un război și tocmai de aceea mobilizează forțe militare în Polonia și România

Președintele Klaus Iohannis spune că România trebuie să fie mai pregătită

Președintele mai vine cu o serie de completări și anume că „actualul context din vecinătatea noastră directă dovedeşte, o dată în plus, că aceste măsuri erau necesare. Parcurgem o perioadă extrem de tensionată, în care riscurile şi ameninţările la adresa securităţii regionale, europene şi euroatlantice, inclusiv a securităţii României, s-au amplificat”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Președintele mai adaugă că România trebuie să fie pregătită cu o prezență mai consistentă a NATO, a Statelor Unite și a altor aliați în regiunea Mării Negre.

Potrivit preşedintelui, România va continua „modernizeze capabilităţile militare, conform angajamentelor asumate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. În acelaşi timp, vom acorda şi pe mai departe o atenţie sporită creşterii capacităţii operaţionale a tuturor structurilor militare, atât prin efort naţional, cât şi în context multinaţional.

Continuarea eforturilor strategice ale României pentru garantarea integrităţii teritoriale şi securitatea cetăţenilor, precum şi pentru acordarea de sprijin statelor aliate şi partenere, în conformitate cu angajamentele internaţionale asumate, constituie o prioritate a politicii externe şi de securitate a ţării noastre”.

Citeste si: Rusia le cere americanilor să oprească ''provocarea de tensiuni'' în Europa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si