Cei doi părinți din Dâmbovița sunt răvășiți de durere. Copilul lor a fost omorât de câinele pe care l-au luat să-i păzească de hoți. Fiul lor avea șase ani.

Citeste si: O fată de 11 ani din Argeș a fost atacată cu o sticlă incendiată

Animalul, care l-a mușcat mortal pe minor, este ciobănesc caucazian și este considerat extrem de agresiv.

Până acum, animalul de 80 de kilograme a fost blând, însă ieri s-a transformat într-o fiară ucigașă.

„Nu îmi explic de ce Dumnezeu mi-a luat copilaşul. Au venit hoţii peste noi de mai multe ori şi acum câinii au stat în permanenţă deschişi. Până şi hoţii mi-au intrat şi mi-au mângâiat câinii.

Nu există durere mai mare pentru un părinte decât să-şi piardă copilul. Băieţelul a mers dimineaţă într-o curte separată, din spatele casei, să stingă lumina într-o anexă. Acolo erau şi câinii familiei, lăsaţi liberi. Printre ei, patru ciobăneşti. Unul dintre ei s-a repezit la băieţel şi l-a apucat de gât.”, a zis printre lacrimi, Raluca Bâzganu- mama copilului.

„Necazul când e să vină pe capul omului… Astea sunt lucruri neprevăzute.”, a adăugat un vecin.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Cum a reacționat tatăl Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni, după scrisoarea polițistului

Tatăl micuțului a observat lipsa lui și a mers după el

După 20 de minute, tatăl a observat că băieţelul nu se întoarce în casă şi a mers să vadă ce-i cu el.

„Era în stop cardiorespirator, avea leziuni multiple la nivelul corpului, plăgi profunde la nivelul gâtului.

A fost resuscitat, dar, din păcate, fără rezultat.”, a anunțat Corina Corneanu- medic pe ambulanță.

Mama copilului a adăugat: „Sunt îngrozită de ce s-a întâmplat. Noi iubim animalele. Avem inclusiv în casă. Erau doar mari, dar nu s-a întâmplat până acum niciodată nimic. Copilul în permanenţă a fost supravegheat, însă astăzi pur şi simplu aşa s-a întâmplat.”.

Familia din Conţeşti, judeţul Dâmboviţa, are în total 17 câini, dar cei mai mulţi sunt de talie mică. Cei patru ciobăneşti erau luaţi special pentru pază.

Citeste si: VIDEO| Tragedie: Un copil, de șase ani, a murit după ce a fost mușcat de câinele familiei

„Nişte câini caucazieni care n-au fost declaraţi la poliţie, dar sunt vaccinaţi antirabic. Din patru, nu se ştie care a omorât. El se juca cu câinii până în momentul tragediei.”, a zis Arcadie Rădulescu, medicul veterinar.

Cei doi soți au achiziționat animalele pentru a-i feri de hoți. Acum câinii sunt într-o perioadă de carantinare de 14 zile pentru a vedea dacă au sau nu simptome de turbare. Indiferent de rezultat, proprietarii le-ar fi comunicat celor de la Direcţia Sanitar Veterinară că vor să eutanasieze câinii.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ciobăneştii caucazieni fac parte din categoria câinilor periculoşi, alături de Rottweiller sau Cane Corso. Dacă nu sunt dresaţi de pui, pot avea reacţii extrem de dure mai târziu.

Citeste si: "Până și hoții mi-au mângâiat câinii". Mama copilului din Dâmbovița, ucis de patrupedul familiei, în stare de șoc: "Nu-mi explic de ce"

„Sunt nişte câini de pază şi în mare parte agresivitatea lor este dusă la extrem. Trebuie doar o secundă să se întâmple un lucru destul de grav. Nu trebuie provocaţi. Din păcate, foarte multă lume, luându-şi astfel de câini chiar încearcă, între ghilimele, să-i înrăiască cu vecinul, cu cumătrul şi practic dezvoltă această agresivitate fără să fie controlată.”, a zis dresorul Ovidiu Catrinoiu.

Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Familia mai are un băieţel de 4 ani şi aşteaptă un alt copil.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si