Declarație pe propria răspundere. Ce a bifat un tânăr ca să poată ajunge legal la mare
Declarație pe propria răspundere. În România, în stare de alertă putem să ieșim din localitate, dar cu declarație pe proprie răspundere în care sunt enumerate câteva motive precise pentru care putem să plecăm.
Declarație pe propria răspundere. Altădată plină într-o zi de weekend cu soare, autostrada către mare a fost liberă sâmbătă, în primul weekend după ridicarea stării de urgență. Totuși, câțiva temerari nu au putut rata șansa de a profita de plajă și soare.
Declarație pe propria răspundere.- Ce aţi bifat pe declaraţie?
- Punctul 8, cred. Alergăm pe malul mării, spune tânărul râzând.
Declarație pe propria răspundere. Bifarea în declaraţie a punctului 8, adică activitățile recreativ-sportive, ne permite teoretic să plecăm la mare sau la munte.
În ce condiții vă puteți deplasa în afara localității
Începând cu data de 15.05.2020, este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în interiorul localităţilor, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei şi evitarea formării grupurilor pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii.
Cu aceeaşi dată se dispune redeschiderea parcurilor pentru public, cu excepţia locurilor de joacă pentru copii şi cu respectarea măsurilor generale de prevenire şi protecţie.
c) deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole;
d) deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
e) deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăţi din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obţinerea unor drepturi;
f) deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
g) deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, decesul unui membru de familie;
h) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
i) deplasarea pentru activităţi recreativ-sportive individuale desfăşurate în aer liber (ciclism, drumeţie, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit şi altele) cu participarea a cel mult 3 persoane
. j) deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane şi respectarea regulilor de distanţare socială;
k) deplasarea pentru achiziţia, service-ul, efectuarea ITP sau alte operaţiuni de întreţinere a vehiculelor, activităţi care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu. La solicitarea instituţiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării măsurilor stabilite pe timpul stării de alertă, situaţiile exceptate potrivit prevederilor se justifică prin declaraţie pe propria răspundere.