Astfel, între 20.00 și 05.00, restul populației care nu îndeplinesc condițiile trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere dacă au de efectuat deplasări în afara locuinței în acel interval.

În ultimele 14 zile, în municipiu au fost confirmate 1976 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, incidenţa ajungând la 6,36. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că la ultima raportare nu mai era niciun pat liber la terapie Intensivă.

Citeste si: Certificate verzi false au fost scoase la vânzare. Cum funcționează noul tip de înșelăciune

Mai multe restricţii pentru cei nevaccinaţi

În urma ședinței de Guvern de săptămâna trecurtă, a fost adoptată Hotărârea CNSU, numărul 76, prin care se reintroduce purtarea obligatorie a măștii de protecție în aer liber, dar și organizarea de nunți sau botezuri doar cu persoane vaccinate, în localitățile cu rata de incidență de peste 6 la mie. De asemenea, accesul în restaurante va fi permis doar celor vaccinați sau trecuți prin boală.

Se propune ca în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Se propune ca programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000

de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, să se desfășoare doar în intervalul orar 5:00-22:00. În intervalul orar 22:00-5:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Accesul la evenimentele sau activitățile organizate și desfășurate la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori în condițiile prezentei hotărâri este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS- CoV-2.

Citeste si: Bilanț COVID-19, astăzi. Aproape 15.000 de cazuri noi de COVID-19, iar 331 de persoane au decedat

Carantină de weekend doar pentru nevaccinați

Se propune exceptarea persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19 de la interdicția de circulație în afara locuinței/gospodăriei, aplicabilă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20:00-5:00, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000

de locuitori.

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

La nunți, botezuri și în restaurante în localități cu peste 6 la mie rata de incidență, doar vaccinații.

Declaraţie pe propria răspundere octombrie 2021- format PDF

Declaraţie pe propria răspundere octombrie 2021

Declaraţie pe propria răspundere octombrie 2021

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si