"Educatia e gratuita conform Constitutiei. In fapt, cineva trebuie sa asigure aceasta gratuitate. Statul asigura o parte din gratuitate, parintele asigura alta parte din gratuitate, copilul nu plateste nimic", a spus Liviu Pop, intr-o emisiune la Digi24.

Cu toate ca parintii cheltuiesc niste bani pentru a "asigura gratuitatea" copilului de a merge la scoala, ministrul nu considera ca ei nu trebuie sa aiba dreptul sa decida asupra ce invata copilul lor la scoala afirmand ca "nu prea se pricep".

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Parintele participa la decizii, dar nu se prea pricep. Neavand o radiografie clara a ceea ce stie copilul meu pe competentele de baza, pe trunchiul obligatoriu, eu nu stiu daca... Eu iau fetita mea, e mai buna la chimie sau la fizica. Nu stiu daca e mai buna la romana sau la engleza. Nu mi s-a spus, nu stiu, sunt trei sau patru zone de orientare scolara, ca asa e facut sistemul, nu ca nu mi-as dori eu sa stiu. Ce sa-i spun eu la optional sa faca? Astronomia? Alta disciplina? De aceea, parintele trebuie sa fie partenerul scolii. Acolo unde parintele este partenerul scolii, copilul are de castigat.

Noi avem sute de mii de copii cu parintii in strainatate. Cine face orientarea la ei? Bunicul, matusa, strada?", a completat Pop.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si