Aflat la lansarea celei de-a 22-a ediţii a lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România" Marcel Ciolacu a vorbit despre una dintre cele mai mari probleme ale țării la momentul actual, punctând și ceea ce îi sperie acum cel mai tare pe români: posibilele creșteri de taxe și impozite în 2025.

Premierul României spune că acum cea mai mare problemă cu care ne confruntăm ca țară este evaziunea fiscală.

Citește și: VIDEO- Ce fel de concedii medicale vor fi impozitate? Anunțul Guvernului

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

[Sursa foto: Facebook ]

Marcel Ciolacu promite o Românie mai bună din 2025

La nivel național, notează politicianul, inflația este problema poporului, dar, mai presus de asta, evaziunea fiscală ne pune mari probleme.

Și asta pentru că, mai spune Ciolacu, ministerul de Finanțe nu apelează la ajutorul dat de inteligența artificială, ci continuă să facă, în speranța combaterii acesteia, analize de risc după controale aleatorii, empiric, care nu se mai fac niciunde în lume.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me- wowbiz.ro

Citeste si: Ascensiunea de neoprit a lui Chubby: De ce pisica generată de AI, virală pe TikTok, ar putea fi viitorul internetului- antena3.ro

”Avem o mare problemă – în afară de inflaţie. Avem evaziunea fiscală. Nu puteam să ne mai uităm în continuare la Ministerul de Finanţe cum continuă acele controale aleatorii, ceva empiric, ce nu se mai face niciunde în lume. Există softuri de risc, care-ţi analizează cifrele. Nu trebuie să pleci cu borseta sau gentuţa pe la agenţii economici, aleatoriu, cum îţi să un calculator. Trebuie să te duci după o analiză de risc făcută de inteligenţa artificvială.

NU trebuie să avem tone de hârtii şi rapoarte pe care pe urmă şi cei de la ANAF şi MF şi dumneavoastră să le întocmim după nu ştiu ce control. Ştoi. Au deranjat toate modificările făcute de domnul ministrul Boloş. Oameni buni, statul român nu avea nicio informaţie. Statul român lua decizii dacă le lua, bune, după ureche”, a mai declarat premierul.

Pe lângă digitalizarea de care are nevoie România, după cum vede rezolvarea evaziunii fiscale Marcel Ciolacu, el face precizări și despre ce se va întâmpla anul viitor cu taxele și impozitele pe care românii le plătesc la stat.

Conform spuselor sale, o mărire a taxelor și impozitelor este exclusă pentru anul 2025. Premierul declară că țara noastră are nevoie de investiții și o dezvoltare amplă pe mai multe planuri, asta neînsemnând că românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar.

taxe și impozite

Calculând taxe și impozite

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Taxe mai mici pentru familiile cu minim doi copii. Anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu

Citeste si: Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei înainte ca și ea să devină mamă. „Să-ți facă doar o unime, nu cât mi-ai făcut tu mie.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce se va întâmpla cu fiica de 10 ani a Danei Marijuana după arestarea artistei- radioimpuls.ro

Citeste si: Momentul în care Poliția intră peste frații Tate în timp ce erau live pe internet: Cei doi vorbeau despre DIICOT chiar atunci- antena3.ro

Dimpotrivă, el anunță că deciziile pentru o Românie mai bună vor fi bine analizate, calculate și integrate, astfel încât să nu se ajungă la o deteriorare a anumitor sectoare sau a anumitor categorii de români.

Plus că, el promite și o serie de investiții de peste 7%, ceea ce înseamnă că va fi anul cu cele mai mari măsuri de acest fel de până acum.

”Aud de măriri de TVA. Este exclus aşa ceva. Nu cred că România îşi permite anul viitor să aibă măriri de taxe şi impozite. România are nevoie de patru ani de construcţie, de asumare. Asta nu înseamă impozite noi şi taxe noi, fiindcă numai o minte îngustă vine cu impozite şi taxe noi într-o perioadă de dezvoltare. Este nevoie cu adevărat de un parteneriat real. Vor trece şi aceste alegeri. Vă promit că nu o să iau nicio decizie pe picior. Va fi anul cu cele mai mari investiţii din România şi va fi anul în care, cu certitudine, vom depăşi peste 7% investiţii”,  a mai declarat Marcel Ciolacu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si