Românul a fost implicat în jaful unui magazin de telecomunicații din Sint-Kruis pentru care, oamenii legii au dispus arestarea sa, preventivă, pentru 30 de zile. Alți trei bărbați implicați în spargere sunt încă pe fugă și căutați de polițiști.  „I-am cunoscut într-o stație de autobuz. Mi-au spus că-mi dau 200 de euro dacă îi ajut”, a declarat românul.

Citește și: Alexandru s-a stins din viață la doar 22 de ani în urma unui accident de muncă. Familia este îngenuncheată de durere

Incidentele au avut loc sâmbătă, 3 decembrie 2022, la orele serii, la scurt timp după miezul nopții. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere, care arată cum patru hoți se târăsc pe burtă în magazinul de telecomunicații de la colțul dintre Maalsesteenweg și Vredestraat, ca niște militari. Sistemul de alarmă i-a detectat, dar cu puțin timp înainte ca polițiștii să ajungă la fața locului, trei suspecți au reușit să fugă. Cel de-al patrulea, un tânăr român, se afla încă acolo. Bărbatul a fost arestat.

Polițiștii au avut parte de o urmărire ca în filme

Cei trei bărbați au fost nevoiți să-și abandoneze mașina de evadare. Oamenii legii i-au urmărit și când doi dintre făptași s-au apropiat de mașină au fost prinși. Dar un bărbat a plecat cu mașina. Poliția a încercat să-l aresteze într-un moment de oprire, dar a accelerat și a scăpat.

Un polițist a trebuit să sară din drum și a tras de două ori în lateralul mașinii. Șoferul a mers mai departe, a sărit din mașină puțin mai departe și a fugit pe jos.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Povestea șocantă a femeii care a ajuns să fie sclavă sexuală pentru elita Europei. „Am fost violată de 1716 ori pana sa împlinesc 12 ani”

Singurul hoț care putea fi arestat s-a prezentat în fața camerei de consiliu. Detenția i-a fost prelungită cu o lună. Românul a fost găsit cu o geantă plină cu smartphone-uri, dar spune că nu era conștient de spargere. El susține că nu-i cunoaște pe ceilalți trei indivizi și că i-a ajutat doar pentru a primi suma de bani promisă: 200 de euro.

Citește și: Tragedie într-un bloc de români din Belgia. Flăcările au distrus apartamentele a zeci de români


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si